Campina Merk van het Jaar 2014

Campina is Merk van het Jaar 2014 geworden. De Nederlandse consument verkoos het merk boven Mona en Douwe Egberts. Dat maakt dat FrieslandCampina met 2 merken in de overall top-3 staat. Coca-Cola ging naar huis met de prijs voor de meest herkenbare verpakking.

De FNLI noemt de prijzen 'de Oscars van de levensmiddelenindustrie'. Er waren prijswinnaars in diverse productcategorieën, op basis van grootschalig consumentenonderzoek. Dit is uitgevoerd door EFMI Business School en GfK. De merken zijn beoordeeld op kwaliteit, innovatiekracht en expressiviteit.

Winnaars van de 7 productcategorieën:

  • Alcoholische dranken: Hertog Jan
  • Non-alcoholische dranken (excl. zuivel): Douwe Egberts
  • Zoetwaren, snacks, ontbijtproducten, brood en banket: LU
  • Kruidenierswaren overig: Unox
  • Zuivel, kaas en geelvetten: Campina
  • Vers, salades, diepvries en verpakte groenten: Johma
  • Persoonlijke verzorging en schoonmaak: Nivea

De consument koos na Coca-Cola voor Chocomel en Nivea als meest herkenbare verpakking.

De Merk van Het Jaar awards zijn voor de achtste achtereenvolgende keer uitgereikt tijdens de Jaarbijeenkomst van de FNLI. De FNLI introduceert dit jaar een logo om de award kracht bij te zetten. Dit om een eigen en herkenbaar stempel op de markt te drukken.

Een artikel over het Merk van het Jaar is te lezen in EVMI 8.

E-paper (voor abonnees is het hele magazine beschikbaar, voor niet-abonnees enkele pagina’s).

Abonneren

Lees ook:

FNLI: ‘Sector positief over komend jaar'(30 oktober 2014)

Chocomel en Coca-Cola genomineerd voor meest herkenbare verpakking (1 oktober 2014)

Lees ook
Programma Empack 2022 bekend

Programma Empack 2022 bekend

Het programma voor de verpakkingsbeurs Empack 2022 is rond. Dat meldt beursorganisator Easyfairs. Naast aandacht voor circulariteit en recyclebare verpakkingsoplossingen brengt Easyfairs “een controversiële discussie over de effecten van duurzaamheid in roerige tijden op verpakkingen”.

De grootste verpakkingsbeurs van de Benelux – Empack – komt op 5, 6 en 7 april 2022 zoals vanouds samen op een nieuwe locatie in Evenementenhal Gorinchem

De grootste verpakkingsbeurs van de Benelux – Empack – komt op 5, 6 en 7 april 2022 zoals vanouds samen op een nieuwe locatie in Evenementenhal Gorinchem

Empack is de grootste verpakkingsbeurs in de Benelux en vormt een uniek businessplatform voor nieuwe producten, diensten en oplossingen voor iedereen die vooruitgang wil boeken in de verpakkingswereld.

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.