Cargill lanceert nieuw chocoladeconcept in Nederland

HyperFocal: 0

Cargill heeft het chocolademerk Veliche Gourmet, gericht op ambachtelijke afnemers, vorige week gelanceerd in Nederland. Op de Horecava-beurs in Amsterdam presenteerde het bedrijf voor het eerst diens Belgische chocolade aan het Nederlandse publiek.

Veliche Gourmet

Cargill maakt al langer Belgische chocolade onder het merk. Tot dusver was het beschikbaar in België, Groot Brittannië, Ierland en een aantal geselecteerde landen in Azië. De introductie in Nederland is de volgende stap naar uitbreiding in heel Europa.

Webshop

Ook lanceert het bedrijf een webshop waar afnemers de chocolade rechtstreeks kunnen bestellen, zonder minimaal bestelbedrag en met voorraadgarantie. Voor wie de voorkeur geeft aan kopen via de meer traditionele route, is Veliche Gourmet een samenwerking aangegaan met Bidfood.

Cargill

Eerder deze maand moest Cargill met ietwat teleurstellende cijfers komen; de omzet was in het tweede kwartaal van boekjaar 2018/2019 vier procent lager dan een jaar eerder. De nettowinst van het Amerikaanse concern daalde zelfs met twintig procent tot €741 miljoen. De chocoladedivisie is een van de onderdelen van Cargill die het minder goed deed door dalende verkopen en hogere kosten in de VS.

Lees ook
‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

Nederlandse consumenten eten minder snoepgoed, maar wel meer chocolade. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van ABN Amro.Sinds 2005 is het aantal snoepwinkels in Nederland met een kwart afgenomen, van 379 toen naar 277 nu. In dezelfde periode daalde het vloeroppervlak van de snoepwinkels met een derde. Uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland...

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Met het gereedkomen van het ‘Beyerinck Center’ gaat de Biotech Campus Delft echt van start. Business Development Director Cindy Gerhardt: ‘Samenwerking binnen de industriële (witte) biotechnologie vormt de basisgedachte.’  Voedingsmiddelen en ingrediënten, bijvoorbeeld uit verwaarding van restromen, zijn belangrijk...

Peruaanse cacaoboeren krijgen eigen chocoladefabriek

Peruaanse cacaoboeren krijgen eigen chocoladefabriek

Chocolatemakers bouwt samen met Peruaanse cacaoboeren een verwerkingsfabriek voor cacao in Peru. De boeren zijn eigenaar van de fabriek en verdienen niet alleen aan hun cacao, maar ook aan de chocolade die ze er zelf van maken. Bianca van der Ha - Foodlog Chocolatemakers is een klein Amsterdams bedrijf dat biologische kwaliteitschocolade...