Cargill stapt dieper in pectine

11 augustus 2015

Cargill neemt de pectineactiviteiten van het Amerikaanse FMC over. Daarmee verwacht Cargill het portfolio in pectine wereldwijd verder uit te breiden. Het bedrijf ziet duidelijk meer vraag naar dit clean label ingrediënt, dat de textuur van voedingsmiddelen verbetert.

Het gaat bij de overname om de productie van pectine, waaronder de productielocatie in het Italiaanse Milazzo op Sicilië. Hier wordt sinds 1990 hoogwaardige hoge methoxyl (HM) pectine gewonnen uit de schillen van citrusvruchten.

Goede aanvulling

De Italiaanse fabriek is voor Cargill een goede aanvulling op het bestaande netwerk en de supply chain in Europa.

Op de locatie Milazzo worden de citrusvruchten van leveranciers uit de omgeving geschild, waarna de schillen worden gewassen en gedroogd. Er is een productielijn voor pectine, alsmede opslagsilo’s en een laboratorium voor kwaliteitscontrole.

De bevoegde instanties moeten nog hun goedkeuring geven aan het voorgenomen besluit. Cargill verwacht de overname binnen enkele maanden afgerond te hebben.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?