Centrale Slagerij van Jumbo naar Meat Friends

24 augustus 2016

Jumbo wil de Centrale Slagerij in Beilen verkopen aan vleesverwerker Meat Friends. Ook na de overname zal de slagerij uitsluitend aan Jumbo blijven leveren. Dat meldt Jumbo.

Alle 103 Jumbo-medewerkers van de slagerij gaan over, met behoud van arbeidsvoorwaarden. Ook is een werkgelegenheidsgarantie van ten minste twee jaar overeengekomen op de huidige productielocatie in Beilen.

Kernactiviteiten

De verkoop is onderdeel van de optimalisering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde, om de Jumbo winkelformule verder te versterken door zoveel mogelijk te focussen op de kernactiviteiten, bericht Vlees+.

De Centrale Slagerij in Beilen produceert dagelijks een grote verscheidenheid aan vleesproducten voor Jumbo Supermarkten. Onder meer rund- en varkensvlees wordt er verwerkt tot voorverpakte en geëtiketteerde consumptieproducten.

'Inspelen op trends'

Jumbo-topman Frits van Eerd noemt Meat Friends een zeer geschikte partij om de Centrale Slagerij over te nemen. “We kennen hen al vele jaren als een partner waarmee we goed kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt.”

“De Centrale Slagerij van Jumbo sluit zeer goed aan bij onze werkwijze”, zegt algemeen directeur Stan Quinten van Meat Friends. “We hebben een gemeenschappelijke visie op het gebied van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.” Ook past de overname binnen de ambitie van het bedrijf om verder te groeien.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?