CEO Eric Schut stilletjes vertrokken bij Struik Foods

struik-auto

Struik Foods Europe beleeft moeilijke tijden en blijkt ook nog eens zonder leiderschap te zitten. De voormalig CEO Eric Schut is sinds 1 oktober 2018 formeel niet meer in dienst bij Struik, zo bevestigt het bedrijf aan EVMI.

Eric Schut werkte jarenlang als managing director bij Frieslandcampina voordat hij in februari 2017 werd aangesteld als CEO bij Struik Foods, met de taak het bedrijf uit de negatieve cijfers te helpen. Iets meer dan anderhalf jaar later heeft hij plaatsgemaakt voor een interim CEO die is aangesteld voor onbepaalde tijd. Het is niet bekend waarom Schut is vertrokken bij Struik Foods.

Moeizame tijden

Familiebedrijf Struik Foods is vanaf de oprichting in 1950 tot aan 2014 bestuurd door vader en zoon Struik. In 2014 werd Hans Ernest aangetrokken als adviseur van de directie en de familie, en niet veel later werd hij benoemd tot CEO. Struik Foods draaide toen al een aantal jaren moeizaam. Een miljoeneninvestering van de familie van Drie in 2016 heeft de financiële positie destijds wel verbeterd, maar Struik Foods bleef negatieve cijfers houden. In februari 2017 nam Schut het stokje over van Ernest, maar ook hij kon het tij niet keren. Eerder dit jaar werd bekend dat Struik haar vestiging in het Belgische Schoten wil sluiten.

Lees ook
Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group heeft Edwin van Veldhuizen per 1 juli 2020 benoemd tot commercieel directeur. Voor deze benoeming werkte Edwin van Veldhuizen als commercieel directeur bij Struik Foods Europe, de onderneming waarmee Zwanenberg op 13 maart 2020 fuseerde.

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.

Bierbrouwerijen Heineken en Carlsberg presenteren jaarcijfers

Bierbrouwerijen Heineken en Carlsberg presenteren jaarcijfers

Heineken en Carlsberg presenteerden onlangs hun jaarcijfers over 2018. Hun omzet groeide met bijna 4 en 7 procent ten opzichte van 2017. Vooral de speciaalbieren en alcoholvrije biertjes lijken het goed te doen. De Nederlandse brouwer Heineken publiceerde gisteren zijn jaarcijfers over 2018. Daaruit bleek dat het bedrijf afgelopen jaar...