CFO John Morssink vertrekt bij Vion

8 juli 2021

Financiële topman John Morssink vertrekt 1 september 2021 bij Vion. Wie de nieuwe Chief Financial Officer wordt, is nog niet bekend. Daarnaast is Cis Van Doninck sinds 1 juni toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Vion.

John werkte de afgelopen vijf jaar voor Vion waarvan de laatste drie jaar als CFO en daarvoor als Finance Director van de Business Unit Pork. Hij vervolgt zijn loopbaan als CFO bij de onderneming Zeeman textielSupers. “John heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe strategische koers van ons bedrijf waarbij korte ketens en duurzaamheid een belangrijk onderdeel vormen", zegt CEO Ronald Lotgerink. "Ik dank hem voor zijn steun en inspanningen gedurende de afgelopen drie jaar en wens hem het allerbeste toe in zijn nieuwe functie.”

Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen (RvC): “We danken John voor zijn waardevolle bijdrage als CFO en wensen hem alle goeds voor de toekomst.”

Raad van Commissarissen

Daarnaast is Cis Van Doninck toegevoegd aan de Raad van Commissarissen. Hij was tot 1 januari 2021 Chief Financial Officer (CFO) bij Food Ingredients & Bioindustrial, onderdeel van het Cargill concern, een van de grootste landbouw en voedselbedrijven in de wereld. Zijn loopbaan begon in 1984 bij Cargill in Antwerpen. Na diverse financiële functies bij Cargill in België, Nederland en Groot Brittannië werd hij 1996 benoemd als CFO bij Cargill’s Agricultural and Supply Chain platform in de Verenigde Staten. Vanaf 2004 vervulde hij diverse CFO rollen bij Cargill in Europa en werd tevens landenmanager van België. Na de overname van Provimi door Cargill werd hij in 2011 benoemd als CFO van het Animal Nutrition onderdeel. Cis bezit de Belgische nationaliteit.

Theo Koekkoek, voorzitter van de RvC: “Cis Van Doninck heeft een rijke staat van dienst opgebouwd bij een van de grootste landbouw en voedselbedrijven. Zijn financiële expertise en leiderschapskwaliteiten zullen een belangrijke bijdrage leveren in onze RvC. Hij brengt een sterke focus mee op samenwerken in ketens met diverse partners in de waardeketen, wat goed aansluit in de Vion strategie: Building Balanced Chains, het bouwen aan korte sterke ketens van boer tot bord. Wij zijn blij met zijn komst in de RvC”.

De Raad van Commissarissen bestaat nu uit Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vicevoorzitter), Marieke Bax, Martine Snels, Peter Broeckx en Cis Van Doninck.

Vion

Vion Holding N.V. is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en heeft verkoopondersteunende kantoren in 13 landen. In 2020 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 4,9 miljard.

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?