Chinese investeerders willen Chinese tak KFC

21 april 2016

Chinese investeerders willen een bod uitbrengen op de Chinese activiteiten van Yum! Brands, het Amerikaanse concern achter de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell.

Yum! Brands kondigde vorig jaar aan de Chinese tak te willen afsplitsen. Na diverse voedselschandalen, onder meer in 2014 toen een leverancier bedorven vlees had geleverd, kampt Yum! China met een dalend marktaandeel en dalende verkopen. De Chinese markt maakt ruim de helft van de omzet van het wereldwijde concern uit.

Yum! Brands heeft in China meer dan 7.100 Pizza Hut-en KFC-restaurants. De Chinese belangstelling is afkomstig van een consortium onder aanvoering van China Investment, KKR en Baring Private Equity Asia. Het zou gaan om een bod van 7 tot 8 miljard dollar, meldt het Financieele Dagblad.

Ook andere investeerders, waaronder het staatsinvesteringsfonds van Singapore, Temasek Holdings en de Chinese investeringsmaatschappij Primavera Capital, zouden geïnteresseerd zijn in een belang in Yum! China. Daarnaast zou het Chinese Hopu Investment Management willen investeren.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?