Chocolatemakers levert KLM miniversie 'Gorilla bar’

chocolate-makers

Chocolatemakers heeft speciaal voor KLM World Business Class een miniversie van de ‘Gorilla bar’ gemaakt. De verpakking van dit kleine biologische chocolaatje is volledig composteerbaar en bedrukt met biologische inkt.

Dat bericht Bakkers in bedrijf. Voor de Amsterdamse chocoladefabriek is de samenwerking met KLM een unieke kans om hun chocolade aan een wereldwijd publiek te presenteren. “In de vijf jaar dat we nu bezig zijn hebben we het toch maar mooi voor elkaar gekregen dat de KLM op haar vluchten onze duurzame kwaliteitschocolade uitdeelt. KLM geeft hiermee het goede voorbeeld en we hopen dat meer bedrijven zullen volgen”, aldus Enver Loke van Chocolatemakers.

Duurzaam chocolaatje

KLM heeft gekozen voor de Chocolatemakers om zo haar passagiers een duurzaam en kwalitatief hoogstaand chocolaatje aan te bieden. Chocolatemakers heeft samen met Bio4Pack uit Haaksbergen voor deze minireep een volledig composteerbare verpakking uitgedacht. De reep is verpakt in cellulose papier en folie. Het papier houdt UV-stralen tegen, zodat de reep niet wit verkleurt en door de folie kan er geen zuurstof bij de chocolade, waardoor de reep goed op smaak blijft.

Rodney Nikkels van Chocolatemakers is blij met de nieuwe verpakking: “De productie van de wikkel vraagt geen fossiele brandstof, de verpakking kan gewoon bij het gft-afval en is na zes maanden volledig afgebroken.”

Gorilla Bar

De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan, is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen. Chocolatemakers koopt de cacao direct bij de cacaoboeren in voor een eerlijke en goede prijs. Momenteel werkt Chocolatemakers samen met boerencoöperaties in Peru, Dominicaanse Republiek en Congo.

Lees ook: