Chr. Hansen: natuurlijk, intens rood en roze

Chr. Hansen introduceert nieuwe natuurlijke, roze en rode kleurstoffen, als alternatief voor de natuurlijke kleurstoffen karmijn en anthocyaan. Sweetcolor Pink 1144 WSP en Sweetcolor Red 1344 WSP zijn plantaardig en dus vegetarisch, koosjer en halal.

De consument vraagt steeds vaker om natuurlijke ingrediënten, als alternatief voor kunstmatige, synthetische kleurstoffen. Dit terwijl producten er aan de andere kant wel aantrekkelijk en smakelijk moeten uitzien, stelt de ingrediëntenleverancier.

Karmijn en anthocyaan

Voor snoepfabrikanten zijn karmijn (E120) (afkomstig van Cochenilleluizen) en anthocyaan ( E163) (uit bloemen en vruchten) gangbare natuurlijke ingrediënten die de producten roze of rood kleuren.

Chr. Hansen heeft nu andere natuurlijke alternatieven die voldoen aan de vraag naar natuurlijke kleuren. Het gaat om Sweetcolor Pink 1144 WSP en Sweetcolor Red 1344 WSP.

Intens rood en roze

Het zijn kleurstoffen op plantaardige basis met intens rode en roze kleuring die makkelijk toepasbaar zijn, zelfs bij neutrale PH-waarden voor het maken van bijvoorbeeld schuimachtige snoeptoepassingen.

Ze zijn volgens het bedrijf qua prijs concurrerend met karmijn en andere natuurlijke op groenten en fruit gebaseerde kleuroplossingen.

Lees ook
Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig? Dat vertelt keynote speaker professor Remko Boom tijdens de eerste presentatie op Food Technology 2021.

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. Het zoete bestanddeel van gewone suiker heeft al heel lang de schijn tegen, maar had altijd de wetenschappers mee. ‘Hoe is het nu met dat onderzoek gesteld?’ vraagt een lezer. Nou, het ziet er nu een stuk slechter uit voor fructose dan vijf jaar geleden.

Tekorten door de coronapandemie

Tekorten door de coronapandemie

”Waar gaat dit heen”, schoot in maart 2021 door me heen, toen de rust weer enigszins terugkeerde op de werkvloer. Ja, we zaten nog midden in de derde golf, maar de eerste beloftes van de heropening van horeca waren al uitgesproken.