Chr. Hansen: natuurlijk, intens rood en roze

Chr. Hansen introduceert nieuwe natuurlijke, roze en rode kleurstoffen, als alternatief voor de natuurlijke kleurstoffen karmijn en anthocyaan. Sweetcolor Pink 1144 WSP en Sweetcolor Red 1344 WSP zijn plantaardig en dus vegetarisch, koosjer en halal.

De consument vraagt steeds vaker om natuurlijke ingrediënten, als alternatief voor kunstmatige, synthetische kleurstoffen. Dit terwijl producten er aan de andere kant wel aantrekkelijk en smakelijk moeten uitzien, stelt de ingrediëntenleverancier.

Karmijn en anthocyaan

Voor snoepfabrikanten zijn karmijn (E120) (afkomstig van Cochenilleluizen) en anthocyaan ( E163) (uit bloemen en vruchten) gangbare natuurlijke ingrediënten die de producten roze of rood kleuren.

Chr. Hansen heeft nu andere natuurlijke alternatieven die voldoen aan de vraag naar natuurlijke kleuren. Het gaat om Sweetcolor Pink 1144 WSP en Sweetcolor Red 1344 WSP.

Intens rood en roze

Het zijn kleurstoffen op plantaardige basis met intens rode en roze kleuring die makkelijk toepasbaar zijn, zelfs bij neutrale PH-waarden voor het maken van bijvoorbeeld schuimachtige snoeptoepassingen.

Ze zijn volgens het bedrijf qua prijs concurrerend met karmijn en andere natuurlijke op groenten en fruit gebaseerde kleuroplossingen.

Lees ook
Tekorten door de coronapandemie

Tekorten door de coronapandemie

”Waar gaat dit heen”, schoot in maart 2021 door me heen, toen de rust weer enigszins terugkeerde op de werkvloer. Ja, we zaten nog midden in de derde golf, maar de eerste beloftes van de heropening van horeca waren al uitgesproken.

Pas op met gebruik additieven: Stappenplan NVWA als hulpmiddel

Pas op met gebruik additieven: Stappenplan NVWA als hulpmiddel

Tegenwoordig worden steeds meer visproducten en maaltijden bereid met smaakmakers als sauzen, marinades, kruiden, mengsels van oliën, specerijen en kruiden. De eindproducten zijn panklaar voor de consument, dat is wel zo makkelijk.

Gezondheidsclaim maakt haver steeds populairder

Gezondheidsclaim maakt haver steeds populairder

In steeds meer producten wordt haver verwerkt omdat het zo gezond is. In supermarkten en natuurvoedingswinkels is haver in steeds meer varianten te verkrijgen. Als havermout of havervlokken, maar ook als essentieel bestanddeel van muesli, haverdrank, haverrepen, haverkoeken en haverbrood.