Clémence Ross stopt bij Ik Kies Bewust

evmi-choices

Clémence Ross treedt terug als voorzitter bij stichting Ik Kies Bewust (IKB). Zij treedt per direct toe als voorzitter van het bestuur van Choices International Foundation (CIF). Haar rol als IKB-voorzitter wordt tijdelijk waargenomen door Teun Verheij, algemeen directeur Albron.

Ross maakte haar aftreden bekend op woensdag 17 september, tijdens een bestuursvergadering van Stichting Ik Kies Bewust.

Sinds de oprichting van IKB in 2007 is Ross nauw betrokken geweest bij de stichting. Als voormalig staatssecretaris van VWS (2002-2007) was zij volgens de stichting de ideale persoon om het voedingsbedrijfsleven te verbinden met maatschappelijke organisaties, overheden en kennisinstituten.

In die periode is het gelukt om een groot aantal producenten, cateraars en bijna alle retailers  achter 1 systeem, het Vinkje, te krijgen, stelt Ross. “Deze partijen hebben hun producten aantoonbaar minder vet, zoet en zout gemaakt.” Als CIF-voorzitter blijft zij betrokken bij het Vinkje.

CIF is de overkoepelende organisatie van het Vinkje die op internationaal niveau de gezondere keuze wil bevorderen en de belangen behartigt voor landen met een soortgelijk keurmerk. Ook België, Tsjechië en Polen hebben een logo.

“Ik vind het een mooie uitdaging om in mijn nieuwe functie meer landen te inspireren met het succes dat we in Nederland hebben geboekt”, vertelt Ross. “Gezonder kiezen moet overal gemakkelijker worden.”

Lees ook:

Ik Kies Bewust start ‘Bewust van Suiker’ (18 juni 2013)

Database voor Kies Bewust-producten (30 augustus 2012)

Lees ook
Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Onderzoek door de Engelse universiteit van Loughborough laat zien dat consumenten minder calorieën eten als er beweeglabels op de etiketten van voedingsmiddelen staan. Beweeglabels maken etiketten begrijpelijker en laten in een oogopslag zien hoeveel je moet bewegen om een blikje frisdrank of een reep chocolade te verbranden. Calorieën...