Clémence Ross stopt bij Ik Kies Bewust

evmi-choices

Clémence Ross treedt terug als voorzitter bij stichting Ik Kies Bewust (IKB). Zij treedt per direct toe als voorzitter van het bestuur van Choices International Foundation (CIF). Haar rol als IKB-voorzitter wordt tijdelijk waargenomen door Teun Verheij, algemeen directeur Albron.

Ross maakte haar aftreden bekend op woensdag 17 september, tijdens een bestuursvergadering van Stichting Ik Kies Bewust.

Sinds de oprichting van IKB in 2007 is Ross nauw betrokken geweest bij de stichting. Als voormalig staatssecretaris van VWS (2002-2007) was zij volgens de stichting de ideale persoon om het voedingsbedrijfsleven te verbinden met maatschappelijke organisaties, overheden en kennisinstituten.

In die periode is het gelukt om een groot aantal producenten, cateraars en bijna alle retailers  achter 1 systeem, het Vinkje, te krijgen, stelt Ross. “Deze partijen hebben hun producten aantoonbaar minder vet, zoet en zout gemaakt.” Als CIF-voorzitter blijft zij betrokken bij het Vinkje.

CIF is de overkoepelende organisatie van het Vinkje die op internationaal niveau de gezondere keuze wil bevorderen en de belangen behartigt voor landen met een soortgelijk keurmerk. Ook België, Tsjechië en Polen hebben een logo.

“Ik vind het een mooie uitdaging om in mijn nieuwe functie meer landen te inspireren met het succes dat we in Nederland hebben geboekt”, vertelt Ross. “Gezonder kiezen moet overal gemakkelijker worden.”

Lees ook:

Ik Kies Bewust start ‘Bewust van Suiker’ (18 juni 2013)

Database voor Kies Bewust-producten (30 augustus 2012)

Lees ook
Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Tijdens een medische opleiding is er niet voldoende aandacht voor voeding. Daardoor hebben (huis)artsen weinig mogelijkheden om hun patiënten adequate adviezen te geven over voedingsmiddelen en eetpatronen.

Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Mensen willen best meer groente eten maar dan moeten zij wel verleid worden door een lekker klinkende naam. Alleen zeggen dat iets op basis van de voedingswaarden gezond is, blijkt niet voldoende om voor de gezonde optie te gaan.

Nestlé schakelt hulp in van ‘Raad van Kinderen’

Nestlé schakelt hulp in van ‘Raad van Kinderen’

Nestlé heeft de hulp ingeschakeld van een ‘Raad van Kinderen’. Deze Raad geeft Nestlé advies over wat het kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. Recent kwam de Raad met adviezen, liet het voedingsmiddelenbedrijf afgelopen vrijdag weten via een persbericht.