Coca-Cola introduceert stevia-Sprite in Nederland

sprite-stevia2-315

GROENEKAN - Coca-Cola komt vanaf half juli met een stevia-variant van Sprite op de Nederlandse markt. Deze gaat de huidige, reguliere Sprite vervangen.

Dat zei Emilie Bender, corporate responsibility manager van Coca-Cola, tijdens de AgriFoodTop.

Het is de eerste drank van Coca-Cola Nederland die gezoet is met stevia (stevia-extract steviolglycosiden).

Sprite met stevia-extract bevat 30 procent minder calorieën en suiker dan de reguliere variant (die per 100 ml 42 kcal en 10,1 gram suiker bevat).

De suiker in de frisdrank is gedeeltelijk vervangen door de natuurlijke zoetstof. Niet volledig, want dat zou de smaak te veel beïnvloeden. Het stevia-extract heeft vaak een dropachtige nasmaak.

Smaak is belangrijkste

“We kunnen dit ook niet met alle producten doen, want smaak blijft voor ons toch het belangrijkste criterium”, zegt Bender. Stevia in de beroemde cola is vooralsnog dan ook geen optie voor het concern. Dit omdat stevia daar nog te veel invloed op de smaak heeft.

Sprite met stevia is in april al in Groot-Brittannië op de markt gebracht. Ook daar vervangt het de reguliere Sprite.

De nieuwe Sprites stromen vanaf half juli geleidelijk in, in de Nederlandse winkelschappen. Sprite Zero (met 0 procent suiker) blijft overigens gewoon bestaan.

Op dit moment bevat ongeveer een derde van het in Nederland verkochte aanbod aan frisdranken van Coca-Cola Nederland geen of weinig calorieën, stelt het concern.

Lees ook: