Coca-Cola Enterprises schrapt banen

BRUSSEL - In het Belgische Anderlecht verdwijnen 51 financiële banen bij Coca-Cola Enterprises. In Nederland gaat het om 2 arbeidsplaatsen.

“We willen komen tot één shared service centre in de 7 landen in Europa waar Coca-Cola Enterprises actief is”, zegt een woordvoerster van het bedrijf tegen evmi.nl.

"Het gaat overigens niet om de hele afdeling finance die wordt gecentraliseerd, maar om één centrum voor transactionele financiële processen in Europa”, stelt ze. Te denken valt aan de algemene boekhouding en aan het betalen van facturen.

Efficiënter en betere service

Dat voorstel heeft Coca-Cola Enterprises eerder deze week bekendgemaakt. “Doel is om efficiënter te werken, dus een kostenaspect, en om naar de klanten toe een betere service te verlenen.”

In België gaat het om 51 van de in totaal 151 banen op de financiële afdeling. In Nederland verliezen 2 mensen hun baan. De getroffen medewerkers worden zo veel mogelijk geholpen bij het vinden van een andere baan, binnen of buiten het concern.

In totaal 190 à 200 banen

Door de concentratie in 1 shared service centre zouden in totaal 190 à 200 banen verdwijnen in België, Nederland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Frankrijk, Noorwegen en Zweden. Het shared service centre wordt mogelijk in Oost-Europa, volgens Belgische media wellicht in Bulgarije, geplaatst.

Coca-Cola Enterprises is verantwoordelijk voor de productie, distributie en verkoop van frisdranken van Coca-Cola.

Lees ook: