Coca-Cola heeft interesse in cannabisdrankjes

18 september 2018

Coca-Cola voert gesprekken met Canadese cannabisproducent Aurora Cannabis om mogelijk wiet-drankjes te gaan produceren. Dat bericht de Canadese nieuwszender BNN Bloomberg.

Het zou een baanbrekende stap zijn: een iconische frisdrankproducent als Coca-Cola die de marihuanasector betreedt. Toch zeggen bronnen van BNN Bloomberg dat de onderhandeling met Aurora Cannabis al vrij ver gevorderd is.

Coca-cannabis

Het bestanddeel van cannabis waar Coca-Cola interesse in zou hebben is cannabidiol (CBD), een niet-psychoactieve stof die een pijnverlichtende werking heeft. Het concern is dus niet op zoek naar een drankje waar je high van wordt, maar lijkt interesse te hebben in de markt drankjes die gezondheid en herstel zouden bevorderen.

Diversificatie

Coca-Cola noch Aurora Cannabis willen de berichten bevestigen. Wel geeft een woordvoerder van Coca-Cola toe dat zij de groei van cannabidiol als ingrediënt in wellness-drankjes scherp in de gaten houden. De frisdrankengigant voelt de behoefte om zijn drankenportfolio flink uit te breiden, zo bleek vorige maand al toen Coca-Cola de Costa Coffee-keten van het Britse Whitebread opkocht voor €4,36 miljard.

Bron: BNN Bloomberg

Altijd op de hoogte blijven?