Coca-Cola met stevia in januari naar Nederland

Coca-Cola life (met stevia en minder suiker) wordt in januari in Nederland geïntroduceerd. Het betekent de eerste nieuwe introductie in het Nederlandse Coca-Cola portfolio sinds Coca-Cola Zero in 2007.

Het product is gezoet met een mix van suiker en zoetstoffen uit stevia (stevia-extract steviolglycosiden). Een blikje Coca-Cola life van 330 ml bevat 89 calorieën en 22,1 gram suiker; ruim 33 procent minder calorieën dan de reguliere suikervariant (die 139 calorieën en zo’n 35 gram suiker bevat).

Coca-Cola in Nederland gebruikt stevia al in Sprite en Nestea Green Tea. Het concern wil met Life meer keuze in colavarianten met minder calorieën bieden.

Coca-Cola life zal voor Nederland in de productievestiging in Dongen geproduceerd worden. Hier wordt 78 procent van de Coca-Colaproducten die in Nederland wordt verkocht, al geproduceerd.

Lees ook:

Coca-Cola met stevia komt naar Europa (12 juni 2014)

Pepsi introduceert Next in Nederland (25 februari 2014)

Coca-Cola test tóch stevia in cola (28 juni 2013)

Coca-Cola introduceert stevia-Sprite in Nederland (13 juni 2013)

Coca-Cola: ‘Steviadrinks volgend jaar in Europa’ (24 november 2011)

Lees ook
De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De dag begint voor Liselotte Mooiweer, project manager/development specialist Early Life Nutrition bij FrieslandCampina Ingredients, met een fietstocht naar de campus van de Wageningen Universiteit. Daar is het lichte gebouw van het FrieslandCampina innovation centre met haar laboratoria, proefproductielhal en kantoren gehuisvest. Liselotte Mooiweer is...

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Tijdens een medische opleiding is er niet voldoende aandacht voor voeding. Daardoor hebben (huis)artsen weinig mogelijkheden om hun patiënten adequate adviezen te geven over voedingsmiddelen en eetpatronen.

Combinatie suiker, koolzuur en cafeïne maakt frisdrank verslavend

Combinatie suiker, koolzuur en cafeïne maakt frisdrank verslavend

Frisdrank is ontworpen om verslavend te zijn, meent Gary Wenk, afdelingsdirecteur neuroscience aan de Ohio State University. Volgens hem kiezen producenten voor 'precies de juiste hoeveelheid zoetstof, cafeïne en koolzuur'. Wenk schreef ‘Your Brain on Food’ en zet zijn theorie over Cola uiteen tegenover CNN. In een blikje...