Coca-Cola met stevia komt naar Europa

evmi-coca-cola_life

ATLANTA - Coca-Cola Life, cola met een mix van suiker en natuurlijke zoetstof stevia, wordt in Europa gelanceerd. Het Verenigd Koninkrijk krijgt in september de primeur, daarna volgt de rest van Europa.

Dat melden diverse Britse media. De cola met stevia-extract steviolglycosiden bevat een derde van de hoeveelheid suiker en calorieën van de gangbare Coca-Cola. De frisdrank bevat een mix van stevia en suiker.

Een blikje Coca-Cola Life (0,33 l) bevat 89 calorieën en 22,1 gram suiker. Een regulier blikje cola bevat 139 calorieën en zo'n 35 gram suiker.

Nieuw keuze-alternatief

Deze caloriearme cola is een nieuw keuzealternatief in het palet van het frisdrankconcern. Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero bevatten 0 calorieën.

Het concern past stevia al toe in Sprite, eveneens in een mix met suiker en met 30 procent minder calorieën. Hiervoor werd echter geen aparte versie op de markt gebracht. In plaats daarvan koos het concern ervoor de reguliere Sprite te vervangen door de stevia-variant.

Proefproject

Coca-Cola Life draait in een proefproject al in Argentinië en Chili. Het is de eerste grote introductie van een nieuwe frisdrank van het concern sinds de lancering van Coca-Cola Zero in 2006.

De stevia-cola komt in september in een groenkleurig blikje op de markt in het Verenigd Koninkrijk. De rest van Europa volgt daarna.

Lees ook:

Pepsi introduceert Next in Nederland (25 februari 2014)

Coca-Cola test tóch stevia in cola (28 juni 2013)

Coca-Cola introduceert stevia-Sprite in Nederland (13 juni 2013)

Coca-Cola: ‘Steviadrinks volgend jaar in Europa’ (24 november 2011)