Coca-Cola UK verlaagt suikergehalte Life

Coca-Cola heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoeveelheid suiker in Coca-Cola Life verminderd en de hoeveelheid van stevia-extract steviolglycosiden opgevoerd. In plaats van 33 procent minder suiker dan de reguliere Coca-Cola gaat het nu om 45 procent minder suiker.

Een 33cl blikje Life komt daarmee op 76 calorieën en 19 gram suiker. Dat meldt Justdrinks.com.

Op Nederlandse markt

De versie van Life met 33 procent minder suiker is nog gewoon op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Deze versie kwam in september 2014 op de Britse markt. Het was toen de eerste stevia-variant van de cola van Coca-Cola in Europa. In Nederland is het sinds januari 2015 verkrijgbaar.

De herformulering in de UK werd bekend tijdens de introductie van de wereldwijde marketingstrategie voor Coca-Cola. Hierin worden alle varianten van Coca-Cola samengebracht onder één merkparaplu.

Nodige verbeteren

Volgens COO James Quincey van Coca-Cola is de ‘oude’ Coca-Cola Life de eerste versie met de natuurlijke zoetstof, dus eigenlijk versie 1.0. De komende vijf tot tien jaar moet in zijn ogen nog het nodige verbeteren aan de herformulering van Life.

De verkoop van cola met stevia draaide niet goed in het Verenigd Koninkrijk. Life haalde er een slecht jaar, hoewel de herhaalaankopen boven verwachting draaiden.

Suiker in vuurlinie

In de Britse markten staan suikerhoudende frisdranken op dit moment volop in de vuurlinie. Zelfs de koepelorganisatie van supermarkten pleitte onlangs voor overheidsingrijpen. Dit omdat zelfregulatie de afgelopen tijd niet zou hebben gewerkt.

Er gaan bovendien steeds meer stemmen op om in het Verenigd Koninkrijk een suikertax in te voeren.

Lees ook:

Lees ook
Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.