Award voor composteerbare lijm Bio4Life

Bio4Life uit Bleiswijk heeft bij  de Label Industry Global Awards 2014 in Chicago de prijs gewonnen in de categorie Sustainability. Bio4Life ontving de prijs voor de combinatie van composteerbaar materiaal met een composteerbare lijm die het bedrijf toepast op de EN gecertificeerde fruitstickers.

De fruitstickers voedselveilig. De lijm, BioTAK wordt binnen 90 dagen door de natuur afgebroken. De Nederlandse ondernemer Marcel de Oude en Arjan Klapwijk van Bio4Life hebben de lijm zo ontwikkeld dat deze niet alleen voor groente en fruit geschikt is, maar ook voor bijvoorbeeld voor tape of folies.

Lees ook: 

Koelverpakking, babyvoeding en onttrosser druiven genomineerd voor Food Valley Award (12 juni 2014)

Van der Windt wint bronzen Prima Award (21 januari 2013)

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.

AB InBev introduceert nieuwe bieretiketten voor verantwoord drinken

AB InBev introduceert nieuwe bieretiketten voor verantwoord drinken

Bierbrouwerij AB InBev gaat al haar bieretiketten aanpassen met tips voor verantwoord drinken, zoals ‘Drink niet als je zwanger bent’, ‘Drink niet als je rijdt’ en ‘Drink niet als je borstvoeding geeft’. Eind 2020 staan deze roulerende boodschappen op 60 procent van de etiketten, in 2021 op alle etiketten.

Recycleerbaar etiket op Campbell's soep

Recycleerbaar etiket op Campbell's soep

Het wereldberoemde soepmerk Campbell’s heeft tegenwoordig blikken met een recycleerbaar etiket dat gemaakt wordt in Vlaanderen. Etikettenmaker AR Metallizing uit Belgisch Limburg levert de duurzame etiketten voor een speciale Star Wars-editie van Campbell’s soep. Recycleerbaar etiket De originele etiketten van Campbell’s soep zijn wereldberoemd geworden...