Concorp opent nieuwe kooklijn snoep

28 november 2016

Concorp, het familiebedrijf achter Autodrop en Van Slooten, heeft een nieuwe kooklijn in de fabriek in Jirnsum geopend. Met de investering kunnen de dropjes en snoepjes in de vorm van autootjes sneller en makkelijker naar de consument. Ook kan het bedrijf op deze manier het kwaliteitsniveau handhaven.

Met de nieuwe lijn geeft het bedrijf naar eigen zeggen “verdere invulling aan de ambities om 100 procent onafhankelijk te blijven en klaar te zijn voor de toekomst”. Behalve voor de Nederlandse markt produceert Concorp ook voor klanten in onder meer Australië, Duitsland en Scandinavië.

Capaciteit groeit

Door de nieuwe lijn groeit de capaciteit en daalt het energieverbruik. Ook betekent de investering een gezondere werkomgeving voor de medewerkers.

Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden, (foto) hield op 25 november een toespraakje en zette met een druk op de knop de kooklijn officieel in werking. Dit gebeurde in beschermende kleding, om de productkwaliteit en voedselveiligheid ook op dit moment te kunnen garanderen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?