Consortium eiwitrijke voeding start

Nizo food research, FrieslandCampina, Ruitenberg Ingredients en Sonac gaan samen eiwitrijke voedingsmiddelen ontwikkelen. Dit doen ze in een consortium met de naam TAPAS. Ze spelen hiermee in op de wereldwijd toegenomen vraag naar eiwitrijke producten.

Dat meldt Nizo food research. Eiwitten zijn volgens het consortium cruciaal in een gezond en evenwichtig dieet. Bovendien hebben specifieke groepen consumenten, zoals ouderen, patiënten en sporters, behoefte aan producten met een hoog gehalte aan eiwitten.

In deze behoefte kan worden voorzien met een goede combinatie van plantaardige en dierlijke eiwitten en door beter en efficiënter gebruik te maken van de beschikbare eiwitten. TAPAS gaat hiervoor innovatieve oplossingen bieden.

Kennis en expertise

De vier brengen kennis en expertise vanuit verschillende kanten. Nizo heeft kennis van eiwitten en de interacties tussen producten en processen. FrieslandCampina brengt zuiveldeskundigheid in, Ruitenberg voegt kennis in op het gebied van plantaardige eiwitten voor de vegetarische industrie en Sonac biedt expertise in functionele eiwitten uit dierlijke bijproducten voor de vleesindustrie.

De vier verwachten in een consortium de ontwikkeling van nieuwe producten op dit vlak te kunnen  versnellen en ze zo sneller op de markt te kunnen brengen. Ze zetelen of hebben in ieder geval vestigingen in Gelderland en Overijssel.

Financieel ondersteund

Het TAPAS-consortium wordt financieel ondersteund door Operationeel Programma Oost-Nederland. Dit is een gezamenlijk programma van de provincies Overijssel en Gelderland, de stedelijke netwerken Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Arnhem-Nijmegen, en de regionale netwerken in Twente en de Regio De Vallei. Het programma omvat activiteiten die mede worden gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Lees ook:

Lees ook
Erik Dam nieuwe CEO NutriLeads

Erik Dam nieuwe CEO NutriLeads

NutriLeads, dat zich bezighoudt met gezondheidsbevorderende voeding, heeft Erik Dam benoemd tot nieuwe CEO van het bedrijf.

Europees Parlement: benaming plantaardige zuivel mag blijven

Europees Parlement: benaming plantaardige zuivel mag blijven

Plantaardige alternatieven voor zuivel mogen in hun naam termen als ‘alternatief voor kaas’ of ‘variatie op melk’ blijven hanteren. Het Europees Parlement heeft het voorstel over een verbod op ‘zuiveltermen’ ingetrokken.

De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

Het ‘speciale biertje’ in de zuivel Iris van der Gun is verantwoordelijk voor de logistiek en operations bij Holland Jersey, een zuivelbedrijf uit Nijkerk dat uitsluitend melk van Jerseykoeien verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten.  Wereldwijd komt zwartbonte Holstein-Friesian het meest voor. Daarnaast worden er in toenemende...