Continental Bakeries (Haust, Bussink) verkocht

26 april 2016

Continental Bakeries, bekend van de merken Haust en Bussink, is overgenomen door Amerikaanse investeerders. Het Amsterdamse NPM Capital (Hak en Royaan) deed het van de hand. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Bij de koekjes-, toastjes- en biscuitproducent werken verspreid over Europa ruim 1500 mensen in 12 productielocaties. Kopers zijn de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en investeerder Silverfern.

Goldman Sachs en Silverfern

Goldman Sachs investeert wereldwijd in diverse foodbedrijven en ook in restaurants en retailketens. De Silverfern Group heeft onder meer Club Méditerranée in de portefeuille.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Bussink Deventer Koek

De historie van Continental Bakeries gaat terug tot 1593, toen Jacob Bussink in Deventer een bakkerij startte, die gespecialiseerd was in Deventer koek.

Diverse fusies en overnames leidden eerst tot de naam Hooimeijer en uiteindelijk tot Continental Bakeries, dat in 2006 werd overgenomen door NPM Capital.

Overname Bolletje strandde

Continental Bakeries wilde zelf in 2012 bakkersconcern A.A. ter Beek (van Bolletje) overnemen, maar daar staken mededingingsautoriteiten toen een stokje voor.

Continental Bakeries heeft dit besluit vervolgens aangevochten en kreeg pas begin dit jaar gelijk van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

Het CBb oordeelde namelijk dat de toenmalige NMa de overname niet had mogen blokkeren. Bolletje is in 2013 overgenomen door het Duitse Borggreve.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?