Corbion-bestuurders Hoetmer en Kramer vervangen

DIEMEN - Corbion-CEO Gerard Hoetmer en CFO Koos Kramer treden op 12 mei terug. De Raad van Commissarissen draagt Tjerk de Ruiter voor als nieuwe CEO en Eddy van Rhede van der Kloot als nieuwe CFO.

Als de aandeelhouders instemmen met de voordracht zullen De Ruiter en Van Rhede van der Kloot samen met de nieuwe Chief Technology Officer (CTO) Sven Thormählen de Raad van Bestuur van Corbion vormen.

De Ruiter

Tjerk de Ruiter (54) is CEO en President van LS9, Inc., een industrieel biotechnologiebedrijf dat is gevestigd in San Francisco. Eerder was hij 12 jaar verbonden aan Danisco waar hij de functie bekleedde van CEO van de divisie Genencor, en lid was van de Executive Committee van Danisco. Ook was hij COO Cultures, Specialities & Flavours bij Danisco en daarvoor was 11 jaar werkzaam bij Quest International.

Van Rhede van der Kloot

Eddy van Rhede van der Kloot (50) is SVP Finance bij Corbion in Amsterdam. Daarvoor was hij gedurende 7 jaar CFO van Purac, een divisie van CSM. Hij begon zijn carrière bij Unilever als proces-engineer, gestationeerd in zowel

Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Hij bekleedde verschillende technische functies bij de

Chemicals-divisie van Unilever alvorens over te stappen naar Finance. Hij vervolgde zijn carrière

als financieel divisiedirecteur voor chemicals in Europa, eerst bij Van Ommeren en na de fusie

met Pakhoed bij Vopak.

CSM

Corbion is de voortzetting van CSM, dat in juli vorig jaar de verkoop van Bakery Supplies en de naam CSM afrondde. De delen van de onderneming die worden voortgezet zijn Purac en Caravan Ingredients.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.

De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

Het op de markt brengen van nieuwe producten kost tijd en geld. En volgens veel producenten van voedingsmiddelen wordt er veel tijd besteedt aan validatietesten.

De kortste route naar voedselveiligheid

Het op de markt brengen van nieuwe vlees- en pluimveeproducten kost tijd en volgens veel verwerkers wordt er te veel aan validatietesten besteed.