Corbion-bestuurders Hoetmer en Kramer vervangen

DIEMEN - Corbion-CEO Gerard Hoetmer en CFO Koos Kramer treden op 12 mei terug. De Raad van Commissarissen draagt Tjerk de Ruiter voor als nieuwe CEO en Eddy van Rhede van der Kloot als nieuwe CFO.

Als de aandeelhouders instemmen met de voordracht zullen De Ruiter en Van Rhede van der Kloot samen met de nieuwe Chief Technology Officer (CTO) Sven Thormählen de Raad van Bestuur van Corbion vormen.

De Ruiter

Tjerk de Ruiter (54) is CEO en President van LS9, Inc., een industrieel biotechnologiebedrijf dat is gevestigd in San Francisco. Eerder was hij 12 jaar verbonden aan Danisco waar hij de functie bekleedde van CEO van de divisie Genencor, en lid was van de Executive Committee van Danisco. Ook was hij COO Cultures, Specialities & Flavours bij Danisco en daarvoor was 11 jaar werkzaam bij Quest International.

Van Rhede van der Kloot

Eddy van Rhede van der Kloot (50) is SVP Finance bij Corbion in Amsterdam. Daarvoor was hij gedurende 7 jaar CFO van Purac, een divisie van CSM. Hij begon zijn carrière bij Unilever als proces-engineer, gestationeerd in zowel

Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Hij bekleedde verschillende technische functies bij de

Chemicals-divisie van Unilever alvorens over te stappen naar Finance. Hij vervolgde zijn carrière

als financieel divisiedirecteur voor chemicals in Europa, eerst bij Van Ommeren en na de fusie

met Pakhoed bij Vopak.

CSM

Corbion is de voortzetting van CSM, dat in juli vorig jaar de verkoop van Bakery Supplies en de naam CSM afrondde. De delen van de onderneming die worden voortgezet zijn Purac en Caravan Ingredients.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Is het E-nummer wel toereikend?

Is het E-nummer wel toereikend?

De eerste E-nummers dateren uit de jaren ’60, maar kregen pas in de jaren ’80 bekendheid met de verplichting om ze op etiketten te vermelden zodat consumenten goed geïnformeerd zijn over wat er aan voeding is toegevoegd.

Microalgen als eiwitbron

Microalgen als eiwitbron

Voedingsmiddelen producent Nestlé gaat samen met het Nederlandse biotechnologieconcern Corbion op algen gebaseerde ingrediënten ontwikkelen voor de voedingsmiddelenindustrie. ‘We zijn micro-algen als een alternatieve bron voor eiwitten en micronutriënten actief aan het verkennen’, aldus Nestlé-CTO Stefan Palzer. Foto:...

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met...