Corbion huurt Cogswell in voor innovatie

Corbion heeft Theresa Cogswell ingehuurd als Innovation Program Director, Bakery. Zij geeft binnen het bakkerijteam leiding aan het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en zal tevens het Corbion salesteam ondersteunen.

Dat meldt het bedrijf. Cogswell is afgestudeerd aan de Kansas State University voor het Milling Science and Management programma, is bakker van beroep en heeft meer dan 35 jaar ervaring in de sector. Ze startte in 2007 haar eigen adviesbureau, BakerCogs en is adviseur bij de American Bakers Association.

Ondernemende visie

Anieke Wierenga, Senior Director Innovation, Food, is blij met Cogswell, vooral vanwege haar ondernemende visie op het gebied van innovatie en haar enthousiaste benadering bij de samenwerking met het bakkerijteam, sales, marketing en klanten.

Het versterkt volgens Wierenga de band met de collega’s in de industrie, klanten en de academische wereld."

Cogswell komt te werken in het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor in Lenexa.

Lees ook:

Lees ook
Circulaire oplossing voor mosselschelpen

Circulaire oplossing voor mosselschelpen

In Nederland gooien we jaarlijks zo'n 20 miljoen kilo lege mosselschelpen weg. Ontwerpster Marita Sauerwein ontwikkelde een circulaire methode waarmee deze schelpen hergebruikt kunnen worden.

Schone bakkerij vereist maatwerk

Schone bakkerij vereist maatwerk

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als...

Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie is populair. Het psychologisch aspect ervan heeft zelfs een populaire naam: het IKEA-effect. In 2011 toonde wetenschappelijk onderzoek bij deze retailer aan dat we een product waaraan we zelf een bijdrage hebben geleverd, waardevoller vinden. Er zijn talloze voorbeelden op consumentenniveau. Maar ook eerder in de keten komt cocreatie volop...