Corbion opent nieuwe fabriek in Gorinchem

CorbionLogo_FC_tagline_turquoiseXL

Corbion heeft een gloednieuwe fabriek in Gorinchem geopend voor de productie van azijnpoeder. Dit poeder verkoopt de ingrediëntenproducent als clean label alternatief voor synthetische additieven om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren.

Het poeder is onderdeel van de Verdad-productlijn van Corbion: additieven op basis van azijn, fermentatieproducten en andere natuurlijke ingrediënten. “De azijnpoederoplossingen van Corbion zijn erg effectief in het verbeteren van de veiligheid en de shelf life van talloze voedingsmiddelen”, aldus Peerbooms.

Investering

De nieuwe fabriek is een flinke investering voor Corbion, die hiermee de continuïteit en kwaliteit van het azijnpoeder wil garanderen voor de klant. “We willen nog betere manieren ontwikkelen om de eigenschappen van azijn als natuurlijk conserveringsmiddel te benutten,” zegt Ruud Peerbooms, senior vice-president Food bij Corbion. “Door onze azijnproductie grotendeels in house te verplaatsen kunnen we dat veel beter en efficiënter voor elkaar krijgen.”

Clean label

Peerbooms verwacht dat de vraag naar clean label additieven alleen maar zal groeien. “De clean label beweging is geen trend meer. Azijnpoeder is van groot belang voor de toekomst van duurzame, clean label conserveringsmiddelen.”

Lees ook
Enzym maakt PET-alternatief nog groener

Enzym maakt PET-alternatief nog groener

Met een commercieel verkrijgbaar enzym kun je van PEF een nog groener alternatief voor PET maken. Dan heb je namelijk geen zware metalen meer nodig om de polymerisatie te katalyseren, schrijven Katja Loos en collega's van de Rijksuniversiteit Groningen in ChemSusChem. Arjen Dijkgraaf - C2W Tot nu toe lag bij dat PEF (voluit...

Chr. Hansen brengt rode clean label kleurstof op de markt

Chr. Hansen brengt rode clean label kleurstof op de markt

Het Deense Biotech-bedrijf Chr. Hansen brengt een nieuwe kleurstof op de markt die met minimale processing is verkregen uit rode groenten. Van winegums tot rode waterijsjes, de kleur rood is belangrijk in veel voedselproducten. Natuurlijke kleurstoffen kunnen echter de nodige problemen met zich meebrengen. Chr. Hansen heeft de rode kleurstof ontwikkeld...

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Iedereen begrijpt dat zout en suiker meer functies hebben in een product dan alleen de smaak. Maar een functie die vaak wordt vergeten is dat zout en suiker de houdbaarheid van voedsel verbeteren. Hou je daar geen rekening mee, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Aan conserveringsmiddelen wil eigenlijk niemand meer, en dus zoeken...