Corbion opent nieuwe fabriek in Gorinchem

CorbionLogo_FC_tagline_turquoiseXL

Corbion heeft een gloednieuwe fabriek in Gorinchem geopend voor de productie van azijnpoeder. Dit poeder verkoopt de ingrediëntenproducent als clean label alternatief voor synthetische additieven om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren.

Het poeder is onderdeel van de Verdad-productlijn van Corbion: additieven op basis van azijn, fermentatieproducten en andere natuurlijke ingrediënten. “De azijnpoederoplossingen van Corbion zijn erg effectief in het verbeteren van de veiligheid en de shelf life van talloze voedingsmiddelen”, aldus Peerbooms.

Investering

De nieuwe fabriek is een flinke investering voor Corbion, die hiermee de continuïteit en kwaliteit van het azijnpoeder wil garanderen voor de klant. “We willen nog betere manieren ontwikkelen om de eigenschappen van azijn als natuurlijk conserveringsmiddel te benutten,” zegt Ruud Peerbooms, senior vice-president Food bij Corbion. “Door onze azijnproductie grotendeels in house te verplaatsen kunnen we dat veel beter en efficiënter voor elkaar krijgen.”

Clean label

Peerbooms verwacht dat de vraag naar clean label additieven alleen maar zal groeien. “De clean label beweging is geen trend meer. Azijnpoeder is van groot belang voor de toekomst van duurzame, clean label conserveringsmiddelen.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voedertarwe geschikt voor menselijke consumptie

Voedertarwe geschikt voor menselijke consumptie

Tarwe die als veevoer wordt geclassificeerd, is ook goed bruikbaar in verschillende toepassingen voor menselijke consumptie, blijkt uit onderzoek van Low Food en Flevo Campus. Drie innovatieve voedselproducenten, Tortilleria Taiyari, Boonzaak en Mothers Kitchen Almere, onderzochten onder leiding van onderzoeker Elzelinde van Doleweerd verschillende...

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...