Corbion opent nieuwe fabriek in Gorinchem

CorbionLogo_FC_tagline_turquoiseXL

Corbion heeft een gloednieuwe fabriek in Gorinchem geopend voor de productie van azijnpoeder. Dit poeder verkoopt de ingrediëntenproducent als clean label alternatief voor synthetische additieven om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren.

Het poeder is onderdeel van de Verdad-productlijn van Corbion: additieven op basis van azijn, fermentatieproducten en andere natuurlijke ingrediënten. “De azijnpoederoplossingen van Corbion zijn erg effectief in het verbeteren van de veiligheid en de shelf life van talloze voedingsmiddelen”, aldus Peerbooms.

Investering

De nieuwe fabriek is een flinke investering voor Corbion, die hiermee de continuïteit en kwaliteit van het azijnpoeder wil garanderen voor de klant. “We willen nog betere manieren ontwikkelen om de eigenschappen van azijn als natuurlijk conserveringsmiddel te benutten,” zegt Ruud Peerbooms, senior vice-president Food bij Corbion. “Door onze azijnproductie grotendeels in house te verplaatsen kunnen we dat veel beter en efficiënter voor elkaar krijgen.”

Clean label

Peerbooms verwacht dat de vraag naar clean label additieven alleen maar zal groeien. “De clean label beweging is geen trend meer. Azijnpoeder is van groot belang voor de toekomst van duurzame, clean label conserveringsmiddelen.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook

De kortste route naar voedselveiligheid

Het op de markt brengen van nieuwe vlees- en pluimveeproducten kost tijd en volgens veel verwerkers wordt er te veel aan validatietesten besteed.

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. Het zoete bestanddeel van gewone suiker heeft al heel lang de schijn tegen, maar had altijd de wetenschappers mee. ‘Hoe is het nu met dat onderzoek gesteld?’ vraagt een lezer. Nou, het ziet er nu een stuk slechter uit voor fructose dan vijf jaar geleden.

Tekorten door de coronapandemie

Tekorten door de coronapandemie

”Waar gaat dit heen”, schoot in maart 2021 door me heen, toen de rust weer enigszins terugkeerde op de werkvloer. Ja, we zaten nog midden in de derde golf, maar de eerste beloftes van de heropening van horeca waren al uitgesproken.