Cosun aast op startups om sneller te innoveren

agriculture-2499860_1280

Levensmiddelencoöperatie Cosun heeft de Wageningse startup GreenProtein overgenomen. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Deze technologische startup heeft een proces ontwikkeld om Rubisco-eiwitten uit bladgewassen te winnen, bijvoorbeeld de bladeren van suikerbieten. Dit eiwit kan worden toegepast als voedingsingrediënt.

Plantaardig eiwit

GreenProtein wordt ondergebracht bij Suiker Unie. “De acquisitie van GreenProtein sluit goed aan bij onze missie om alle componenten van de suikerbiet optimaal te verwaarden. Hiermee spelen we tevens in op de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten,” aldus Paul Mesters, CEO van Suiker Unie.

Startups

Cosun zegt meer te willen gaan investeren in startups om innovatiever te worden. Zo stapt de coöperatie als investeerder in het Icos Capital Fund, waarmee Cosun kan beschikken over een groot netwerk van jonge, innovatieve startups.

Lees ook
Nepleer uit plantaardige reststromen

Nepleer uit plantaardige reststromen

Echte veganisten eten niet alleen geen producten van dierlijke herkomst, ze vermijden ook kleren of accessoires waar dieren aan te pas zijn gekomen. Geen wollen trui of leren laarzen dus. Fashionable leer is nepleer van plantaardige grondstoffen. Een aantal grote modehuizen, zoals Stella McCartney (zelf veganist) en ook de Zweedse kledingketen...

CEO Aviko vertrekt vanwege meningsverschil

CEO Aviko vertrekt vanwege meningsverschil

Piet Hein Merckens stopt per 1 januari als CEO van Aviko. Volgens de coöperatie Cosun, waar Aviko deel van uitmaakt, vertrekt Merckens vanwege een meningsverschil over de strategie van Aviko. Cosun wil Merckens tijdelijk vervangen door Ton Christiaanse te benoemen tot CEO ad interim. Christiaanse is al sinds 2012 internationaal actief als interim...

'Warm contact met scholen is van levensbelang voor een bedrijf'

'Warm contact met scholen is van levensbelang voor een bedrijf'

Innoveren met millennials in de foodsector. Dat is het thema van het Young IFFI event dat Ingredients For Food Innovators op 1 november 2018 organiseert. Een bijeenkomst waar jong talent en ervaren IFFI-leden met elkaar aan de slag gaan. Aan technisch onderlegde werknemers is nog altijd een gebrek in de foodsector, zowel op onderzoeksniveau...