COV en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao voor Nederlandse vleessector

slachthuis_bron: Pixabay

Foto: Pixabay

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de vakbonden hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe tweejarige cao voor de circa 10.000 werknemers in de Nederlandse vleessector. De leden moeten nog stemmen over de cao. Dat maakt COV bekend met een persbericht.

In de nieuwe cao is een loonstijging van bijna 7 procent vastgelegd en een verhoging van de jeugdschalen. Daarnaast maakten de partijen afspraken om de positie van flexkrachten en internationale medewerkers in de vleessector te verbeteren. Daarnaast krijgen internationale medewerkers een huisvestings- en inkomensgarantie en kunnen flexkrachten die langer dan vijf jaar op een bedrijf werkzaam zijn bij dat bedrijf in eigen dienst komen. Op de website van COV staat meer informatie over de cao. 

Nieuwe cao vleessector 

“Dit is een evenwichtige afspraak voor zowel werkgevers als werknemers in de vleessector”, zegt Laurens Hoedemaker, voorzitter van de COV. “Het is een bijzondere en dynamische periode voor de vleessector. Bedrijven hebben belang bij een verantwoorde ontwikkeling van de kosten, maar staan tevens voor de uitdaging om voldoende medewerkers te vinden en te behouden. Ik denk dat we met deze cao daar een goede balans in hebben gevonden. In de nieuwe cao zijn tevens afspraken gemaakt om de positie van internationale medewerkers in de vleessector te verbeteren. Dit is belangrijk gezien de rol die zij vervullen in onze arbeidsvoorziening.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Thema's
Lees ook
FNV wijst eindbod nieuwe cao vleesindustrie af

FNV wijst eindbod nieuwe cao vleesindustrie af

Meer dan 90 procent van de FNV-leden wijst het eindbod voor een nieuwe cao voor de vleesindustrie af en overweegt acties. Dat laat de vakbond weten in een persbericht. Eerder wees FNV ook al het eindbod voor een nieuwe cao voor het slagersbedrijf af.

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Code of Conduct van COV aangescherpt

Code of Conduct van COV aangescherpt

De Code of Conduct van de COV is aangescherpt met extra waarborgen voor dierenwelzijn. Op de jaarlijkse openbare ledenvergadering heeft voorzitter Laurens Hoedemaker de aangescherpte afspraken aangeboden aan Hugo van Kasteel, Directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn bij het Ministerie van Landbouw (LNV).