Crisp Sensation: producenten welkom

Bedrijven die producten met een krokante korst willen produceren die ook geschikt zijn voor oven of magnetron, kunnen dat doen met technologie van het Zwitserse Crisp Sensation. Deze krokantekorst-technologie is door Royaan al toegepast in de Kwekkeboom ovensnacks.

Crisp Sensation is de licentiehouder en productontwikkelaar van de korst die ook krokant blijft in oven en magnetron. Snackproducent Royaan heeft de licentie van Crisp Sensation voor snackproducten in de Benelux.

Ovensnacks

Royaan kwam enkele maanden geleden met diverse Kwekkeboom ovensnacks op de markt voor in de foodservice en heeft eerder deze week ovensnacks voor in de supermarkten gepresenteerd.

Crisp Sensation laat weten dat ook andere producenten gebruik kunnen maken van de technologie, wanneer zij producten met een krokante korst willen maken voor oven, magnetron, maar ook voor frituur of airfryer.

Expertise

Het bedrijf heeft productontwikkelaars in huis die kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Crisp Sensation beschikt over expertise op het gebied van productontwikkeling en geeft support bij de implementatie.

Aantrekkelijke marges

Voor producenten heeft Crisp Sensation een co-branding logo ontwikkeld dat op de verpakking gezet kan worden. Dit logo biedt de consument herkenningswaarde en de garantie van een lekkere premium snack met krokante korst en malse vulling, die ook nog eens minder vet is, aldus het bedrijf. Vanwege die eigenschappen zijn voor producenten aantrekkelijke marges mogelijk, stelt het bedrijf op de website.

Lees ook:

Kwekkeboom ovensnacks nu ook in retail (22 oktober 2014)

Kwekkeboom ovensnacks met gepatenteerde technologie (augustus 2014)

Nieuwe paneerlaag maakt snack krokanter (15 oktober 2010)

Meer over
Lees ook
McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee investeert McCain in haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks. De overname is afgelopen week officieel afgesloten.

Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Horecaslager Zwiers Food Group heeft de receptuur overgenomen van de productlijn Veggy Kitchen van &Samhoud. Dat betekent dat de bijbehorende vegetarische producten binnenkort onder de naam van Zwiers in de supermarkten liggen.

Brits onderzoek laat effect waarschuwingslabels op snackproducten zien

Brits onderzoek laat effect waarschuwingslabels op snackproducten zien

Een Britse onderzoeksgroep onderzocht het effect van waarschuwingslabels op snackproducten. Zij vergeleken het nut van een combinatie van tekst, afbeelding en calorie-informatie op de verpakking. De onderzoekers namen inspiratie uit onderzoek naar de verpakkingen van tabaksproducten, waarvan bewezen is dat expliciete afbeeldingen ervoor zorgen dat mensen...