Crisp Sensation: producenten welkom

24 oktober 2014

Bedrijven die producten met een krokante korst willen produceren die ook geschikt zijn voor oven of magnetron, kunnen dat doen met technologie van het Zwitserse Crisp Sensation. Deze krokantekorst-technologie is door Royaan al toegepast in de Kwekkeboom ovensnacks.

Crisp Sensation is de licentiehouder en productontwikkelaar van de korst die ook krokant blijft in oven en magnetron. Snackproducent Royaan heeft de licentie van Crisp Sensation voor snackproducten in de Benelux.

Ovensnacks

Royaan kwam enkele maanden geleden met diverse Kwekkeboom ovensnacks op de markt voor in de foodservice en heeft eerder deze week ovensnacks voor in de supermarkten gepresenteerd.

Crisp Sensation laat weten dat ook andere producenten gebruik kunnen maken van de technologie, wanneer zij producten met een krokante korst willen maken voor oven, magnetron, maar ook voor frituur of airfryer.

Expertise

Het bedrijf heeft productontwikkelaars in huis die kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Crisp Sensation beschikt over expertise op het gebied van productontwikkeling en geeft support bij de implementatie.

Aantrekkelijke marges

Voor producenten heeft Crisp Sensation een co-branding logo ontwikkeld dat op de verpakking gezet kan worden. Dit logo biedt de consument herkenningswaarde en de garantie van een lekkere premium snack met krokante korst en malse vulling, die ook nog eens minder vet is, aldus het bedrijf. Vanwege die eigenschappen zijn voor producenten aantrekkelijke marges mogelijk, stelt het bedrijf op de website.

Lees ook:

Kwekkeboom ovensnacks nu ook in retail (22 oktober 2014)

Kwekkeboom ovensnacks met gepatenteerde technologie (augustus 2014)

Nieuwe paneerlaag maakt snack krokanter (15 oktober 2010)

Altijd op de hoogte blijven?