Danone neemt fabrikant Alpro over

7 juli 2016

Danone neemt het Amerikaanse WhiteWave Foods, producent van onder andere Alpro over. Met de transactie is in totaal circa 12,5 miljard dollar (10,8 miljard euro) gemoeid.

Zuivelconcern Danone koopt een producent van onder meer vegetarische varianten van zuivel. De overname verbreedt het assortiment van Danone en versterkt de positie op de Noord-Amerikaanse markt. WhiteWave Foods maakt biologische producten en plantaardige zuivelvarianten en is bekend van merken als Alpro, Vega en Silk. De onderneming heeft een jaaromzet van 4 miljard dollar (3,6 miljard euro).

Perfecte match

Danone spreekt van een perfecte match wat betreft visie, cultuur en business. "Het creëert een echt unieke wereldleider die sterk gericht is op de behoefte van consumenten aan gezondere en duurzamere producten om te eten en te drinken", stelt het concern.

CEO en bestuursvoorzitter Gregg Engles van WhiteWave Foods gaat deel uitmaken van de Board of Directors van Danone. De bedrijven verwachten dat de overname aan het einde van het jaar afgerond zal zijn.

Lees ook:

Danone investeert 240 miljoen in Nutricia-fabriek Cuijk (3 december 2015)

Altijd op de hoogte blijven?