Afgelopen maandag opende Danone een nieuwe Nutricia-fabriek in het Brabantse Cuijk. Deze fabriek zal zich specialiseren in voeding voor baby’s met een speciale voedingsbehoefte door medische aandoeningen.

Nutricia investeerde €240 miljoen in de bouw van de nieuwe fabriek, waar flesvoeding zal worden gemaakt voor baby’s met bijvoorbeeld koemelkallergie. Uit onderzoek blijkt dat 2 tot 5 procent van de baby’s een koemelkallergie ontwikkelt in het eerste levensjaar. Door het gebruik van gehydrolyseerd eiwit kan de flesvoeding voldoen aan de specifieke voedingsbehoeftes van deze baby’s. Naast de bijzondere babyvoeding zal op deze locatie ook normale flesvoeding geproduceerd worden.

Duurzame fabriek

De nieuwe fabriek vervangt een oudere fabriek in Cuijk, die langzaam wordt uitgefaseerd. Voordelen van de nieuwbouw zijn een twee keer zo hoge productiecapaciteit, 60% minder waterverbruik, 25% minder energieverbruik en 50% minder CO2 uitstoot. Daarnaast maakt de nieuwe fabriek gebruik van 100% duurzame elektriciteit.

Opening

Minister van landbouw Carola Schouten was aanwezig bij de opening, evenals vertegenwoordigers uit de industrie en gezondheidszorg. Wanneer de fabriek volledig operationeel is zullen er ongeveer 500 werknemers in dienst zijn, en via indirect dienstverband worden volgens Danone nog eens 2000 banen gecreëerd. In de fabriek zullen 600 verschillende producten geproduceerd worden voor consumenten in meer dan 90 landen.

 

Altijd op de hoogte blijven?