Danone verkoopt Nederlandse Nutrilon in China

nutrilon

Danone gaat zelf Nederlandse Nutrilon verkopen in China, via het online platform Tmall Global. Het gaat om babyvoeding met Nederlands etiket.

Volgens de NOS verkocht Danone eerder al een Chinese versie van Nutrilon via Tmall. Dat had echter een Chinees etiket en een samenstelling die was gericht op Chinese baby's. Veel Chinezen willen echter het originele Nederlandse product.

Door tegemoet te komen aan de grote Chinese vraag, wil Danone ook de verkrijgbaarheid van Nutrilon in Nederlandse winkels verbeteren. Al jaren worden in Nederlandse winkels pakken babyvoeding gekocht om te exporteren naar China, waar veel geld voor het product wordt neergelegd. Daarom mag in Nederlandse winkels vaan maar een beperkt aantal pakken worden gekocht.

Melamine

De Chinese vraag hangt samen met het wantrouwen tegen babyvoeding die in China wordt geproduceerd na een reeks voedselschandalen. In China werd aan melk het giftige melamine toegevoegd om te verdoezelen dat de melk was aangelengd. Daarbij werden in 2008 honderdduizenden kinderen ziek. Teruggehaalde verontreinigde melkpoeder dook de jaren daarna diverse keren opnieuw op de markt op.

Lees ook: