DE Aroma Rood in koffiepads

Douwe Egberts gaat Aroma Rood, de meest gedronken en geschonken koffie in Nederland, binnenkort ook aanbieden in koffiepads. Daarnaast heeft DE het design aangepast.

Het melangeren en branden van de koffie is door de koffiebranders zo verfijnd dat de koffie in de pads smaakt als de ‘gangbare’ Aroma Rood.

De koffiepads zijn verkrijgbaar in 3 varianten: Aroma Rood, Aroma Rood Donker (krachtiger variant) en Aroma Rood Blond (zachtere variant).

De Douwe Egberts Aroma Rood koffiepads zijn vanaf half november verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, in verpakkingen van 36 pads.

Friese koffievrouwtje

Tegelijkertijd geeft Douwe Egberts de verpakkingen een nieuw design. Het bedrijf laat daarin het rijke verleden van het merk herleven met de de meest onderscheidende elementen uit dat verleden.

Zo heeft het Friese koffievrouwtje een prominente plaats gekregen als symbool van gastvrijheid en samenzijn. Het koffievrouwtje is opnieuw, met de hand getekend.

Verder zijn er gouden elementen aangebracht én keert het dakje bovenaan de verpakking weer terug. Met het nieuwe design eert de koffiebrander de rijke historie van het merk.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

De verkopen van producten met het Fairtrade keurmerk in Nederland stegen vorig jaar met 11%. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade Nederland. De grootste stijgers in verkocht volume waren chocolade, koude dranken, koffie en thee.

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

Koffiebedrijf FarmersDirect Coffee ontwikkelt in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) de eerste CO2-calculator die de klimaatafdruk van de koffieketen specifieert. De calculator combineert de CO2-impact voor elk onderdeel van de keten en maakt zo inzichtelijk hoe duurzaam de koffie is geproduceerd.

Koffie van  cellulaire landbouw

Koffie van cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo’n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.  Ingenieurs van het Technical Research Centre of Finland - VTT, hebben...