DE Aroma Rood in koffiepads

Douwe Egberts gaat Aroma Rood, de meest gedronken en geschonken koffie in Nederland, binnenkort ook aanbieden in koffiepads. Daarnaast heeft DE het design aangepast.

Het melangeren en branden van de koffie is door de koffiebranders zo verfijnd dat de koffie in de pads smaakt als de ‘gangbare’ Aroma Rood.

De koffiepads zijn verkrijgbaar in 3 varianten: Aroma Rood, Aroma Rood Donker (krachtiger variant) en Aroma Rood Blond (zachtere variant).

De Douwe Egberts Aroma Rood koffiepads zijn vanaf half november verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, in verpakkingen van 36 pads.

Friese koffievrouwtje

Tegelijkertijd geeft Douwe Egberts de verpakkingen een nieuw design. Het bedrijf laat daarin het rijke verleden van het merk herleven met de de meest onderscheidende elementen uit dat verleden.

Zo heeft het Friese koffievrouwtje een prominente plaats gekregen als symbool van gastvrijheid en samenzijn. Het koffievrouwtje is opnieuw, met de hand getekend.

Verder zijn er gouden elementen aangebracht én keert het dakje bovenaan de verpakking weer terug. Met het nieuwe design eert de koffiebrander de rijke historie van het merk.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Fusie UTZ en Rainforest Alliance

Fusie UTZ en Rainforest Alliance

De kikker in het logo blijft, maar door de fusie van het Nederlandse UTZ en de Amerikaanse Rainforest Alliance verandert er ook een hoop: gedeelde verantwoordelijkheid en strengere eisen voor mensenrechten en klimaatslimme landbouw, bijvoorbeeld. Beter gebruik van data moet bovendien de transparantie in de keten vergroten.  Anders dan de naam...

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nestlé introduceert koffiecapsules die voor 80% uit gerecycled aluminium bestaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht. Het eerste koffieproduct dat in deze capsules zijn verpakt, is de Original Line Master Origin Colombia koffie van Nespresso. Volgens Nestlé zijn dit de eerste cups die gemaakt zijn van 80% gerecycled...

Douwe Egberts gaat terug naar de beurs

Douwe Egberts gaat terug naar de beurs

JDE Peet’s, het moederbedrijf achter Douwe Egberts, gaat naar de Amsterdamse beurs. Dat heeft het bedrijf bevestigt naar aanleiding van een artikel in de Financial Times. JDE Peet’s zal voor 700 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven. Een datum is niet genoemd, maar binnen enkele weken zal het Amerikaanse JDE Peet’s naar de beurs...