De Horecava Innovation Award 2020
Foto: Horecava
De Horecava Innovation Award is de jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodbranche. Uit ruim 170 inzendingen maakte een onafhankelijke jury een selectie waarna er zestien genomineerden in vier categorieën overbleven. Op de openingsdag van de 64ste Horecava, maandag 13 januari 2020 in RAI Amsterdam, wordt de Horecava Innovation Award en de Duurzaamheid Award Karel de Vos uitgereikt.
De categorieën zijn Concepts, Interior & Design, Digital, Apps & Social Media, Equipment & Services en Food & Beverage. Naast de Horecava Innovation Award is er ook de Duurzaamheid Award Karel de Vos voor de meest duurzame innovatie. De meeste innovaties vallen dit jaar in de categorie Food & Beverage. Deze Food & Beverage industrie is een belangrijke bedrijfssector, waarbij het productaanbod continue mee veranderd met de eisen en ontwikkelingen van de consumentenmarkt.
Opvallende trends die terugkomen zijn alternatieven voor vlees en veganistische producten, plant-based koken, gebruik van diervriendelijke vleesproducten en eiwitrijke maaltijdcomponenten. Verder gebruiken producenten de nieuwste technieken, zoals Augmented Reality (AR), waarmee ze virtuele producten kunnen ontwerpen.
Nominaties Horecava Innovation Award 2020
Categorie Concepts, Interior & Design
The Lucky Cup, fraai vormgegeven koffieservies van koffiedrab, duurzaam en volledig her te gebruiken. You Lucky Bird
Creative Taste Terminal by Didess, Inspiratie terminal in een zeecontainer, voor chefs en inkopers. Didess
Bunk Hotels, budget hotelconcept voor leegstaande kerken. Met luxe kamers en goedkope cabines.Bunk Hotels
Joint the Pipe City Water, elegante drinkfles van duurzaam suikerriet met City thema. Gevuld met ons schone kraanwater. Join the Pipe
Categorie Digital, Apps & Social Media
Gangmakers, platform en app waarmee ondernemers kunnen zorgen voor gangmakers in de zaak in de stille openingsuren. Partystarters BV
Q-Voice, device in de tafel, waarmee gasten spraak gestuurd hun bestellingen kunnen doorgeven en de rekening vragen. Q-Voice
SurpriSeat, verrassingsdiner-platform om restaurantbezoek te booken, zonder te weten waar je naartoe gaat. SupriSeat BV
Studio RAW 3D, configurator met Augmented Reality. Virtueel je eigen servies ontwerpen en bestellen. Stylepoint
Categorie Equipment & Services
A.I. Combi oven worldwide, met camera en sensor. Herkent het product dat erin gaat en selecteert het juiste bereidingsprogramma. Devapo
HOBART TLW, two level doorschuif vaatwasmachine. Twee keer zoveel vaat wassen op hetzelfde oppervlak, met minder water en energie. HOBART
booq QR-Bestellen, Gasten kunnen, na scannen van OQ code met eigen smartphone, zelf bestellingen plaatsen en afrekenen. Geen app nodig. Eijsink
BLANCO COOK I-flex, compacte, mobiele kook-unit met geïntegreerde inductietechnologie en rookafzuiging. BLANCO
Categorie Food & Beverage
Basis Vegan Mix, droge mixen om zelf smakelijke veganistische gehaktbasis te maken en daaruit zelf eindproducten te creëren. Apollo- Solina
Pulled Oats®, plantaardig alternatief voor vlees. Vezelrijk, daardoor in hoge mate smaak-absorberend, met vlezige bite. Paulig
Pépites, koolhydraat vervangende parels van gemalen groenten en peulvruchten. Decoratief, makkelijk en smakelijk. Bonduelle Foodservice
Jonnie en Oos Foie Royale, diervriendelijke ganzen- en eendenlever. Als eerlijk alternatief voor de traditionele Kesbeke.
Duurzaamheid Award Karel de Vos
Duurzaamheid Award Karel de Vos gaat naar de meest duurzame innovatie, die nieuwe kansen biedt voor ondernemers. Alle inzendingen maken kans
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa
RESPECTfarms gaat onderzoeken of het mogelijk is om op een duurzame manier vlees te produceren op boerderijen zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners wordt in januari 2023 gestart met een haalbaarheidsstudie.
ICL investeert in fermentatieproces voor nieuwe eiwitten van startup Arkeon
Het Israëlische bedrijf ICL investeert met ICL’s Planet Startup Hub €2,75 miljoen in de Oostenrijkse startup Arkeon. Arkeon heeft een innovatief fermentatieproces ontwikkeld dat volledig aanpasbare eiwitingrediënten creëert door CO2 op te vangen en om te zetten in proteïnogene aminozuren die nodig zijn voor menselijke voeding. Deze alternatieve eiwitten...
Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten
De interne minor van de vierdejaars studenten Food Commerce and Technology in Delft en Amsterdam leverde dit jaar zes nieuwe foodondernemingen op, waaronder een frikandel van oesterzwammen en een taartbodem waarin de reststroom van koffie is verwerkt.