De Tweede Jeugd start crowdfunding

Manuel en Benjamin van De Tweede Jeugd maken al twee jaar lang tosti’s en crostini’s van brood dat anders zou worden weggegooid. Nu willen ze hun producten van oud brood ook in de betere supermarkten gaan verkopen zodat consumenten ook thuis kunnen bijdragen aan het voorkomen van broodverspilling. Hiervoor is minimaal 25.000 euro nodig. Om dit bijeen te krijgen zijn ze gestart met een crowdfundactie.

De Tweede Jeugd

De twee voormalige koks begonnen in oktober 2016 de eerste broodoutlet. Hier verkochten ze het Brood van Gisteren voor de helft van de prijs. Daarnaast maakten ze nieuwe producten van het oude brood zoals de supertosti’s en crostini’s. En met succes. Zo eindigde De Tweede Jeugd hoog in de ranglijst van De lekkerste tosti’s van Amsterdam en in de lijst van culinair journalist Charlotte Kleyn.

De tostibar is gevestigd op de Amsterdamse NDSM-werf. De naastgelegen bakker Bbrood levert het oude brood. Inmiddels zijn er zo’n 14.000 ‘gered’. Eind 2018 willen ze alle oude broden van de elf winkels van Bbrood een tweede leven geven.

Supertosti’s en crostini

De basis voor de supertosti zijn dikke sneden zuurdesembrood. Er zijn verschillende varianten zoals de klassieker met gerookte wild zwijn-ham van Wild van Wild, huisgemaakte uiencompôte en Stolkse boeren belegen kaas, de tosti kimchi met op Koreaanse wijze gefermenteerde Chinese kool en een tosti Surinaamse pom met kousenbandchutney. De crostinin’s worden gebakken met knoflook, rozemarijn, zwarte peper en zeezout.

Vanuit de retail is er veel vraag naar de producten van De Tweede Jeugd. Om dit mogelijk te maken moet er veel gebeuren. Zo moet er een nieuwe huisstijl en verpakkingen komen. Ook kan het kleine team van De Tweede Jeugd geen tienduizenden verpakkingen vullen. Daarom is een crowdfunding gestart. Hiermee willen Manuel en Benjamin minimaal 25.000 euro en maximaal 50.000 euro ophalen.

Ze schatten dat 3/5 van het bedrag nodig is om verkoop via de retail mogelijk te maken. De rest van het geld willen ze gebruiken voor een elektrische bus. Mochten ze over het laagste doelbedrag heengaan dan kunnen ze ook hun keuken updaten met nieuwe apparatuur en meer werkruimte.

[vimeo 277252360 w=592 h=333]
Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...