De Vegetarische Slager levert vega-Whopper voor Burger King

vega-whopper

Vanaf deze week verkoopt Burger King in heel Europa de Rebel Whopper, geleverd door De Vegetarische Slager (sinds 2018 eigendom van Unilever). De Nederlandse vleesvervangersproducent neemt hier de plaats in van het Amerikaanse Impossible Foods, wiens burger in Europa nog niet is goedgekeurd.

Burger King introduceerde de Impossible Whopper afgelopen voorjaar in Amerika, en de vegaburger werd meteen een groot succes. Eigenaar Restaurant Brands International rapporteerde in het derde kwartaal een omzetgroei van 6% voor de fastfoodketen, tegenover 1% vorig jaar. Die burger wordt gemaakt door Impossible Foods, bekend om hun hoogtechnologische, bloedende en naar vlees ruikende en smakende burger. Impossible Foods krijgt dat voor elkaar dankzij het soja-eiwit leghemoglobine, maar in plaats van het uit sojawortels te halen, produceert het bedrijf het op grote schaal met de fermentatie van een genetisch gemodificeerde gist.

Toelating

Die productiemethode is door de Amerikaanse FDA al goedgekeurd. In Europa zijn de regels omtrent GMO-voedsel een stuk strenger, en ligt Europese verkoop van Impossible Burger nog te wachten op een langdurig toelatingsproces. Burger King wilde daar niet op wachten en is daarom dus in zee gegaan met De Vegetarische Slager om toch een vegetarisch product te kunnen leveren. Het is nog onbekend wat er met die samenwerking gebeurt wanneer de Impossible Burger ook in Europa wordt goedgekeurd.

Lees ook
Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.

Tetra Pak en Mycorena ontwikkelen productiefaciliteit voor vleesvervangers van schimmelfermentatie

Tetra Pak en Mycorena ontwikkelen productiefaciliteit voor vleesvervangers van schimmelfermentatie

Tetra Pak ontwikkelt samen met de Zweedse voedselproducent Mycorena een productiefaciliteit voor schimmelfermentatie, om alternatieve voedseltoepassingen op basis van eiwitten te creëren. De productiefaciliteit komt in het Zweedse Falkenberg en gaat een vleesvervangend product produceren van schimmels.