Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

18 februari 2021 Redactie Vakblad IJs

Het Deense bedrijf Naturli' produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. De afgelopen twee jaar werkten de productontwikkelaars aan plantaardig softijs. Het resultaat is 100 procent groen softijs.

Softijs is een populair product. "Alleen al in Denemarken worden jaarlijks 20 miljoen wafels met softijs gegeten", vertelt Henrik Lund, CEO bij Naturli’. In het nieuwe softijs zitten geen dierlijke ingrediënten. Het is gemaakt op basis van rijst en afgemaakt met een vanillesmaak. Het groene softijs kan in dezelfde softijsmachines gemaakt worden als het traditionele softijs.

Productontwikkelaars Claus Sørensen en Rasmus Mommer werkten twee jaar aan de ontwikkeling van het ijs. "Het is de kunst om de perfecte, romige kwaliteit te realiseren, die alle monden met een glimlach herkennen. Dat is veel moeilijker dan 100 procent de juiste vanillesmaak te creëren", vertelt Sørensen. 

Plantaardige toekomst

Lund hoopt met het plantaardige softijs internationaal door te kunnen breken. Vanuit Italië is er al belangstelling getoond. Het doel is om in thuisland Denemarken binnen drie jaar een marktaandeel van 75 procent te krijgen.

"De markt voor plantaardige voedingswaren is in grote delen van de wereld booming", zegt Lund. Hij verwacht dat de voedingswaren van de toekomst steeds vaker plantaardig zullen zijn. Het is zijn doel dat plantaardig ijs de toekomstige keuze wordt in een ijssalon, café of op andere plekken, waar men naartoe gaat om ijs te kopen.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?