Deosnoepje komt naar Nederland

Deo Aroma Candy, een snoepje dat via de huidporiën rozen- of lavendelgeur verspreidt, komt naar Nederland. Dat meldt vakblad EVMI in het juni-nummer.

Het bedrijf Nora Nova heeft de exclusieve verkooprechten voor Nederland verkregen, van de Bulgaarse snoepfabrikant Alpi.

Het deosnoepje bevat etherische oliën, gewonnen uit planten, die bij transpireren via de poriën in de huid naar buiten komen en daar verdampen.

Als knoflook

Het werkt ongeveer op dezelfde manier als knoflook, maar dan dus met rozengeur of lavendelgeur.

De Bulgaarse fabrikant levert de ‘nutricosmetics’ onder het motto ‘true beauty comes from within’. In 2011 en 2013 schreef EVMI er ook al over, maar sindsdien was het stil geworden.

Partners gezocht

Het Nederlandse Nora Nova van CEO Eleonora Yuleva werkt als importeur en groothandel van het hele snoepassortiment van Alpi. Het bedrijf zoekt, partners, retailers en andere afzetkanalen in Nederland.

Deo Aroma Candy is verkrijgbaar in lavendelsmaak (met lavendelolie) en rozensmaak (met rozenolie), in suiker- en suikervrije versie (met isomalt), in toffee- en zuurtjesvorm en in twee verschillende verpakkingen.

Werkt het?

Lees het hele verhaal over de geschiedenis van het deosnoepje, de achtergronden van Eleonora Yuleva, het snoepassortiment van Alpi én de ervaringen van de redactie met het geureffect van het snoepje in EVMI nummer 4 (premium).

> Nog geen abonnee?

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Sancties tegen snoepreclames

Sancties tegen snoepreclames

De Europese Commissie moet met wetgeving komen om kinderen te beschermen tegen reclame voor ongezonde voeding. Daarvoor pleiten 10 Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond.

Nederlanders zijn meer gaan snoepen

Nederlanders zijn meer gaan snoepen

In de eerste vier maanden van 2021 is de Nederlandse consument meer gaan snoepen. Dit blijkt uit onderzoek van IRI, uitgevoerd in opdracht van ABN AMRO.

Smith & Sinclair komt naar Nederland

Smith & Sinclair komt naar Nederland

Vanaf januari 2021 zal Smith & Sinclair, het in Londen gevestigde snoepmerk dat alcohol gerelateerde zoetwaren maakt, opereren vanuit Nederland.