Digitaal machineplatform ESPERA wint FT Meat Technology Award 2022

ESPERA IFFA Award

Foto: ESPERA

ESPERA heeft dit jaar de FT Meat Technology Award in ontvangst genomen tijdens de beurs IFFA in Frankfurt, met het digitale machineplatform “THINK4INDUSTRY CARE”. Dit digitale platform stelt een productieteam in staat om met één klik alle machine- en productielijnparameters te overzien. 

Het digitale platform biedt mogelijkheden om de Overall Equipment Efficiency van een machine of van een volledige productielijn te verbeteren. Ook wordt de real-time slijtage van machineonderdelen gemeten en gevisualiseerd voor het productie- of onderhoudsteam van de fabriek. Als bijvoorbeeld een motor in een machine opwarmt tot een kritieke temperatuur, geeft het systeem een waarschijnlijk aan de operator of het onderhoudsteam, met daarbij aanbevelingen voor acties.

ESPERA is een internationaal opererend Duits familiebedrijf met een wereldwijde afzet via distributeurs en eigen bedrijven waaronder ESPERA Nederland. ESPERA ontwikkelt volautomatische systemen voor het wegen en het etiketteren van consumentenverpakkingen.

Thema's
Lees ook
Debat over eiwitbalans in COV Meat Café

Debat over eiwitbalans in COV Meat Café

Tijdens het jaarlijkse COV Meat Café op 3 november spraken vijftig genodigden uit agri en food over de ideale eiwitbalans. De debatteerden over vragen als: Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke rol speelt de prijs bij de consument? Kun je vlees en vervangers wel met elkaar vergelijken?

Nederlandse consument blijft vlees eten

Nederlandse consument blijft vlees eten

In 2021 verbruikte de Nederlandse bevolking 76,1 kg vlees. Een kleine stijging ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit onderzoek naar het Nederlandse vleesverbruik van Wageningen Economic Resource in opdracht van Wakker Dier.

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren