Digitaal machineplatform ESPERA wint FT Meat Technology Award 2022

ESPERA IFFA Award

Foto: ESPERA

ESPERA heeft dit jaar de FT Meat Technology Award in ontvangst genomen tijdens de beurs IFFA in Frankfurt, met het digitale machineplatform “THINK4INDUSTRY CARE”. Dit digitale platform stelt een productieteam in staat om met één klik alle machine- en productielijnparameters te overzien. 

Het digitale platform biedt mogelijkheden om de Overall Equipment Efficiency van een machine of van een volledige productielijn te verbeteren. Ook wordt de real-time slijtage van machineonderdelen gemeten en gevisualiseerd voor het productie- of onderhoudsteam van de fabriek. Als bijvoorbeeld een motor in een machine opwarmt tot een kritieke temperatuur, geeft het systeem een waarschijnlijk aan de operator of het onderhoudsteam, met daarbij aanbevelingen voor acties.

ESPERA is een internationaal opererend Duits familiebedrijf met een wereldwijde afzet via distributeurs en eigen bedrijven waaronder ESPERA Nederland. ESPERA ontwikkelt volautomatische systemen voor het wegen en het etiketteren van consumentenverpakkingen.

Thema's
Lees ook
Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitslands. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.

NVWA neemt vier pallets vlees in beslag

NVWA neemt vier pallets vlees in beslag

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdag 16 juli vier pallets met vlees in beslag genomen in Den Haag. De NVWA doet onderzoek naar valsheid in geschrifte bij illegale import van vleesproducten vermoedelijk afkomstig uit China.