Dinnissen en Ottevanger kondigen strategische samenwerking aan

dinott

Sinds 16 november vormen Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers een strategische alliantie. Deze krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.

De samenwerking zorgt ervoor dat Dinnissen zich sterker kan concentreren op high-end processing oplossingen voor food, dairy, chemie, petfood en pharma. Voor Ottevanger biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale feed markt te versterken, aldus het persbericht.

Deze stap past in de ambitie van de bedrijven om op een duurzame manier waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. Beide productietechnologie-bedrijven hebben een sterke internationale klantenbase, die elkaar grotendeels aanvult. Met de alliantie gaan de bedrijven verder vormgeven aan samenwerking op het gebied van o.a. klantprojecten, internationale dienstverlening, R&D, innovatie en efficiency.  

De samenwerking met de bedrijven van Triott Group geeft Dinnissen de mogelijkheid om het aanbod op het gebied van automatiseringsoplossingen, 24/7 support en doseer- en opslagsystemen verder te verruimen. Ottevanger wil haar positie in de internationale feed markt te versterken. Bolster Investment Partners stapt in deze samenwerking als lange termijn investeerder.

Lees ook
Consortium ontwikkelt 3D-printer voor gepersonaliseerde voeding

Consortium ontwikkelt 3D-printer voor gepersonaliseerde voeding

Beeld: Opt Lasers via Unsplash Een flexibel voedselproductiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van onder andere 3D-printen. Dat is waar het samenwerkingsproject Imagine om draait. De technologie kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld COPD-patiënten en defensie.  Imagine is een consortium tussen Wageningen University & Research (WUR),...

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Maar dan wel in samenwerking Bij het automatiseren van productielijnen voor consumptie-ijs komen bijzondere uitdagingen om de hoek. Bij Holiday Ice mochten we binnen kijken en met onze neus op de lijnen staan. “We zijn hier altijd bezig met vernieuwing, zowel van ons assortiment als van onze productieprocessen”, vertelt Bart Hakbijl, Director...

HDN op Food Technology: samenwerkingspartner en seminar

HDN op Food Technology: samenwerkingspartner en seminar

De organisatie van Food Technology (1 en 2 december in de Brabanthallen) is een samenwerking aangegaan met contentpartner HDN (Hygienic Design Network).