Dinnissen en Ottevanger kondigen strategische samenwerking aan

18 november 2021 Michelle Wijma

Sinds 16 november vormen Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers een strategische alliantie. Deze krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.

De samenwerking zorgt ervoor dat Dinnissen zich sterker kan concentreren op high-end processing oplossingen voor food, dairy, chemie, petfood en pharma. Voor Ottevanger biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale feed markt te versterken, aldus het persbericht.

Deze stap past in de ambitie van de bedrijven om op een duurzame manier waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. Beide productietechnologie-bedrijven hebben een sterke internationale klantenbase, die elkaar grotendeels aanvult. Met de alliantie gaan de bedrijven verder vormgeven aan samenwerking op het gebied van o.a. klantprojecten, internationale dienstverlening, R&D, innovatie en efficiency.  

De samenwerking met de bedrijven van Triott Group geeft Dinnissen de mogelijkheid om het aanbod op het gebied van automatiseringsoplossingen, 24/7 support en doseer- en opslagsystemen verder te verruimen. Ottevanger wil haar positie in de internationale feed markt te versterken. Bolster Investment Partners stapt in deze samenwerking als lange termijn investeerder.

Altijd op de hoogte blijven?