DNV GL en Deloitte zetten als eerste blockchaintechnologie in

DNV GL_Deloitte

Als eerste certificerende instelling heeft DNV GL alle 90.000 verleende certificaten opgeslagen met behulp van blockchaintechnologie. Alle certificaten zijn digitaal gelabeld, traceerbaar en opgeslagen in een besloten blockchain. De technologie blokkeert vervalste certificaten en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun certificaten transparant en veilig beschikbaar te stellen.

“We werken al 150 jaar aan het opbouwen van vertrouwen, maar in deze tijden van digitale transformatie vraagt de volatiele zakelijke omgeving om steeds meer transparantie”, vertelt Luca Crisciotti, CEO van DNV GL – Business Assurance.

DNV GL heeft in samenwerking met het EMEA Blockchain Lab van Deloitte hard gewerkt aan het creëren van digitaal vertrouwen en biedt nu de eerste blockchain oplossing in de certificeringssector. “Dit is een van de eerste blockchain toepassingen buiten de financiële wereld en een voorbeeld van de onbegrensde mogelijkheden van deze technologie. Binnen niet al te lange tijd zal er in alle belangrijke sectoren sprake zijn van concepten, prototypes en investeringen”, zegt Martin Bryn, partner bij Deloitte.

DNV GL – Business Assurance certificeert in uiteenlopende sectoren de processen, producten, faciliteiten en supply chains van bedrijven volgens nationale en internationale normen. Als er een certificaat wordt verleend, worden de gegevens daarvan gedigitaliseerd en in de blockchain opgeslagen. Aan ieder certificaat wordt een digitale identiteit toegewezen. Alle certificaten zijn voorzien van een uniek label, zijn traceerbaar en de originelen worden niet centraal maar in een netwerk van computers opgeslagen. Deze combinatie maakt het mogelijk om fraude op te sporen. Bovendien is ieder certificaat voorzien van een QR-code waarmee iedereen in de blockchain kan verifiëren of een bedrijf gecertificeerd is.

“Dat we onze certificaten in de blockchain hebben gezet, is de eerste stap in de richting van een nieuw digitaal waarborgingsconcept. We willen blockchaintechnologie en andere baanbrekende technologieën gebruiken om nieuwe diensten aan te bieden en waarde voor onze klanten te scheppen”, zegt Renato Grottola, directeur Global Digital Transformation bij DNV GL – Business Assurance.

Lees ook
Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

DNV GL verifieert herkomst plastic producten voor The Ocean Cleanup

DNV GL verifieert herkomst plastic producten voor The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup heeft een eerste partij oceaanplastic aan land gebracht. De Nederlandse non-profit organisatie wil dit afval recyclen, met als hoofddoel het financieren van de verdere schoonmaak van de oceaan. DNV GL zal de oorsprong van deze toekomstige plastic producten bevestigen en verifiëren.

Strike Two Summit geeft oplossingen voor een toekomstbestendige agrifood sector

Strike Two Summit geeft oplossingen voor een toekomstbestendige agrifood sector

De eerste editie van Strike Two Summit vindt plaats op 19 en 20 september in Amsterdam. Dit evenement brengt professionals uit agrifood en technologie bij elkaar om de agrifoodsector toekomstbestendig te maken. Het doel is door middel van technologie verduurzaming te versnellen.