DOC Kaas wil opnieuw fusie met DMK

20 maart 2015

DOC Kaas wil samengaan met de Duitse DMK Group. In 2011 wilde de Raad van Beheer van de Nederlandse kaasproducent ook al een fusie, maar toen haalde dat voorstel geen noodzakelijke tweederde meerderheid bij de leden-melkveehouders.

Uitgangspunt bij het nieuwe voorstel is dat de onderneming DOC Kaas alsmede de coöperatie DOC Kaas na de fusie met DMK blijven bestaan.

De onderneming DOC Kaas wordt dan een 100 procent dochter van DMK en behoudt haar naam en identiteit. De coöperatie DOC Kaas blijft zelfstandig en behoudt eveneens naam en identiteit.

DOC Kaas

DOC Kaas produceert jaarlijks 125.000 ton Nederlandse kaas die wereldwijd wordt afgezet. Het bedrijf levert foliekaas en natuurgerijpte kazen aan retail, foodservice en aan industriële afnemers, onder private label en onder eigen handelsmerk Dutch Original Cheese.

De bron van de kaas, ruim 1 miljard liter melk, wordt geleverd door de 1200 leden-melkveehouders die tevens eigenaar zijn van de onderneming. DOC Kaas

DMK

DMK is een internationale zuivelonderneming met een breed assortiment zuivelproducten, waaronder kaas, met merken als Humana, Oldenburger en Milram.

DMK wil haar kaasactiviteiten verder ontwikkelen, binnen en buiten Europa. De zuivelonderneming zit in diverse marktsegmenten in internationale groeimarkten.

Door de krachten te bundelen, kan DOC Kaas de uitvoering van haar strategie versnellen. Een fusie met DOC Kaas creëert voor het zuivelconcern DMK de mogelijkheid haar groeiambitie in kaas versneld uit te voeren.

Ledenbijeenkomsten

De komende maanden zal DOC Kaas de leden-melkveehouders op diverse bijeenkomsten uitgebreid informeren over de achtergronden van het fusievoorstel met DMK. Dit nieuwe voorstel wordt wederom aan hen voorgelegd om over te stemmen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?