Na 15 jaar neemt Jean-François van Boxmeer afscheid als CEO van Heineken. Hij draagt het stokje over aan Dolf van den Brink, die nu de Aziatische divisie van het bedrijf leidt. Van Boxmeer draagt op 1 juni 2020 officieel zijn verantwoordelijkheden aan hem over.

Jean-François van Boxmeer (58) kwam in 1984 bij Heineken in dienst als trainee, waarna hij verschillende managementposities bekleedde. In 2001 werd hij benoemd tot bestuurslid en in 2005 werd hij bestuursvoorzitter en CEO van Heineken. Zijn functioneren als leider van de biergigant mag succesvol heten: onder zijn leiderschap werd het bedrijf twee keer zo groot. De Belg lijkt op zijn hoogtepunt te stoppen. Deze week presenteerde Heineken spectaculaire jaarcijfers over 2019, met de hoogste jaaromzet en nettowinst ooit. Van Boxmeer blijft betrokken bij het bedrijf. Hij wordt commissaris bij Heineken Holding.

Dolf van den Brink (46) begon ook jong bij Heineken. Hij werkt al 22 jaar voor het bedrijf, voornamelijk buiten Europa. Zo bekleedde hij managementposities in Congo, Mexico, de VS en Azië.

Altijd op de hoogte blijven?