Domino's presenteert Vegan Pizza

EVMI_Vegan Pizza Dominos

Na New York Pizza brengt nu ook Domino’s Vegan Pizza op de markt. Op 30 april presenteerde Domino's haar variant. Deze kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Domino's heeft een aanvraag om het Vegan Keurmerk te mogen voeren.

De pizzaketen werkte lange tijd aan de receptuur. Volgens Domino's is het nieuwe deeg niet alleen "vegan en lactose proof". Ook zijn er voor het nieuwe recept slechts pure ingrediënten gebruikt. In Nederland lanceert Domino’s drie vegan pizza’s: de ‘Vegan Margarita’, BBQ Vegan en de ‘Spicy Vegan’.

Tyla Robinson, chef Domino’s pizza: “Ons deeg bevatte tot voor kort onder andere wei vlokken. Wei vlokken zorgen onder andere voor de smaak en structuur van de pizza. Door dit ingrediënt te verwijderen, moesten we opnieuw naar de samenstelling van het deegrecept kijken. Daarnaast wilden niet alleen een pizza maken met een veganistische bodem, maar meteen de kans aangrijpen om het ‘standaard’ deeg te verbeteren.”

Het ‘nieuwe deeg’ past goed bij het ‘Clean Menu Beleid’ van Domino’s. Nicky Claeys, CMO Domino’s pizza Nederland en België vult aan: “In de afgelopen jaren werkten we al hard aan het verbeteren van ons menu. Zo zijn alle ingrediënten vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en komen de groenten van een lokale groenteboer.”

Lees ook
Oprichters Vegetarische Slager stappen over op zuivelvervangers

Oprichters Vegetarische Slager stappen over op zuivelvervangers

Jaap Korteweg en Niko Koffeman zijn een nieuw bedrijf gestart: Those Vegan Cowboys. De oprichters van het bekende merk De Vegetarische Slager willen zich met hun nieuwe bedrijf richten op de ontwikkeling van plantaardige zuivelvervangers – zoals vegan kaas, yoghurt en boter – met dezelfde smaak als echte zuivel.

Novish: 'we willen rebellie uitstralen'

Novish: 'we willen rebellie uitstralen'

Nederland is weer een veganfenomeen rijker. Novish ontwikkelt plantaardige alternatieven voor vis en ligt waarschijnlijk in het najaar in de schappen van de supermarkt. Initiatiefnemers zijn Maiko van der Meer, Katja Busser en Paul den Dulk. Van der Meer werkte jaren in de vis- en vleesbranche, maar ziet kansen voor een vegan visproduct.  Als...

Ojah introduceert veganistische ribben

Ojah introduceert veganistische ribben

Tijdens Food Ingredients Europe, een internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie, lanceert Ojah BV veganistische ribben. De vakbeurs vindt plaats van 3 tot 5 december in Parijs.