Domino's presenteert Vegan Pizza

4 mei 2018

Na New York Pizza brengt nu ook Domino’s Vegan Pizza op de markt. Op 30 april presenteerde Domino's haar variant. Deze kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Domino's heeft een aanvraag om het Vegan Keurmerk te mogen voeren.

De pizzaketen werkte lange tijd aan de receptuur. Volgens Domino's is het nieuwe deeg niet alleen "vegan en lactose proof". Ook zijn er voor het nieuwe recept slechts pure ingrediënten gebruikt. In Nederland lanceert Domino’s drie vegan pizza’s: de ‘Vegan Margarita’, BBQ Vegan en de ‘Spicy Vegan’.

Tyla Robinson, chef Domino’s pizza: “Ons deeg bevatte tot voor kort onder andere wei vlokken. Wei vlokken zorgen onder andere voor de smaak en structuur van de pizza. Door dit ingrediënt te verwijderen, moesten we opnieuw naar de samenstelling van het deegrecept kijken. Daarnaast wilden niet alleen een pizza maken met een veganistische bodem, maar meteen de kans aangrijpen om het ‘standaard’ deeg te verbeteren.”

Het ‘nieuwe deeg’ past goed bij het ‘Clean Menu Beleid’ van Domino’s. Nicky Claeys, CMO Domino’s pizza Nederland en België vult aan: “In de afgelopen jaren werkten we al hard aan het verbeteren van ons menu. Zo zijn alle ingrediënten vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en komen de groenten van een lokale groenteboer.”

Altijd op de hoogte blijven?