JDE Peet’s, het moederbedrijf achter Douwe Egberts, gaat naar de Amsterdamse beurs. Dat heeft het bedrijf bevestigt naar aanleiding van een artikel in de Financial Times. JDE Peet’s zal voor 700 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven.

Een datum is niet genoemd, maar binnen enkele weken zal het Amerikaanse JDE Peet’s naar de beurs in Amsterdam gaan. De nieuwe aandelen zijn deels voor particuliere beleggers en deels voor institutionele beleggers. Daarnaast hoopt JDE Peet’s dat bestaande aandeelhouders een deel van hun aandelen zullen verkopen. Op dit moment zijn Mondelez en JAB Holdings de twee grootste aandeelhouders van het bedrijf.

De beursgang stond al eerder op de planning, maar werd in maart dit jaar uitgesteld omdat de beurzen waren gekelderd door de coronacrisis. Douwe Egberts was ooit al een tijdje beursgenoteerd, maar werd daar in 2013 afgehaald na overname door het Duitse JAB. JDE Peet’s ontstond nadat Douwe Egberts in 2014 fuseerde met de koffieactiviteiten van Mondelez (die onder andere het koffiemerk Jacobs gebruikte) en in 2019 met het Amerikaanse Peet’s. Vorig jaar zou JDE Peet’s 130 miljard koppen thee en koffie hebben verkocht, goed voor een omzet van 6,9 miljard euro.

Altijd op de hoogte blijven?