Douwe Egberts gaat terug naar de beurs

douwe-egberts-wikimedia

JDE Peet’s, het moederbedrijf achter Douwe Egberts, gaat naar de Amsterdamse beurs. Dat heeft het bedrijf bevestigt naar aanleiding van een artikel in de Financial Times. JDE Peet’s zal voor 700 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven.

Een datum is niet genoemd, maar binnen enkele weken zal het Amerikaanse JDE Peet’s naar de beurs in Amsterdam gaan. De nieuwe aandelen zijn deels voor particuliere beleggers en deels voor institutionele beleggers. Daarnaast hoopt JDE Peet’s dat bestaande aandeelhouders een deel van hun aandelen zullen verkopen. Op dit moment zijn Mondelez en JAB Holdings de twee grootste aandeelhouders van het bedrijf.

De beursgang stond al eerder op de planning, maar werd in maart dit jaar uitgesteld omdat de beurzen waren gekelderd door de coronacrisis. Douwe Egberts was ooit al een tijdje beursgenoteerd, maar werd daar in 2013 afgehaald na overname door het Duitse JAB. JDE Peet’s ontstond nadat Douwe Egberts in 2014 fuseerde met de koffieactiviteiten van Mondelez (die onder andere het koffiemerk Jacobs gebruikte) en in 2019 met het Amerikaanse Peet’s. Vorig jaar zou JDE Peet’s 130 miljard koppen thee en koffie hebben verkocht, goed voor een omzet van 6,9 miljard euro.

Lees ook
Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nestlé introduceert koffiecapsules die voor 80% uit gerecycled aluminium bestaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht. Het eerste koffieproduct dat in deze capsules zijn verpakt, is de Original Line Master Origin Colombia koffie van Nespresso. Volgens Nestlé zijn dit de eerste cups die gemaakt zijn van 80% gerecycled...

Nespresso zet Zimbabwaanse koffie langzaam terug op tafel

Nespresso zet Zimbabwaanse koffie langzaam terug op tafel

Een van de beste koffies ter wereld was bijna van het toneel verdwenen. Omdat Nespresso - onderdeel van de Zwitserse multinational Nestlé - bereid is flink wat extra te betalen, kunnen kleine boeren de ooit bloeiende koffiesector in Zimbabwe van de ondergang redden. Eind jaren 80 produceerde Zimbabwe ongeveer 15.000 ton koffie per jaar. Door...

Zorgvuldig fermenteren cruciaal voor lekkere koffie

Zorgvuldig fermenteren cruciaal voor lekkere koffie

Door groene koffiebonen te fermenteren, verbeteren de smaak en aroma's van koffie. Hoe je dat het best kunt doen, onderzochten Belgische wetenschappers, schrijft De Standaard.Arabicabonen ondergaan altijd een fermentatieproces om het schilletje en gomlaagje rondom de boon te verwijderen. Bij bonen van robustakoffie gebeurt dat niet; die...