DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

Ingrediëntenverhandelaar Dutch Protein & Services (DP&S) voldoet als eerste bedrijf wereldwijd aan de Plant-Based Global Standard. Dit betekent dat ingrediënten vrij zijn producten van dierlijke oorsprong en niet in contact zijn geweest met dierlijke producten.

Het ‘Plant-based Global Standard’ kwaliteitsmanagementsysteem en certificeringsproces zijn ontwikkeld door BRCGS. Lloyds Register deed de audit bij DP&S. Producten die aan de voorwaarden voldoen, mogen een nieuw logo op de verpakkingen voeren. Dit biedt volgens DP&S de mogelijkheid om zich te onderscheiden in de groeimarkt van plantaardige producten. Chris Driessen, eigenaar van DP&S, is blij met de certificering. “Wetgeving voor plantaardige producten ontbreekt tot op heden, dus toen we hoorden dat BRC met deze nieuwe standaard kwam, hebben we ons direct aangemeld. Dit is een waardevolle aanvulling op BRC8 en onze andere certificeringen voor biologisch, halal en allergenenvrij voedsel. We weten allemaal hoe belangrijk veiligheid en vertrouwen zijn in onze sector. Daarom willen wij producenten en consumenten optimale zekerheid bieden. Wij vinden het belangrijk dat consumenten duidelijk en eerlijk worden voorgelicht. En dat ze krijgen wat de verpakking belooft. Daar gaat deze nieuwe standaard zeker aan bijdragen. Bovendien is dit ook voor onze klanten een mooie kans om zich profileren in de markt van vegetarische en veganistische producten.”

Bron: DP&S

Lees ook
Plantaardige kazen van Boermarke

Plantaardige kazen van Boermarke

Boermarke gaat begin 2021 dagelijks 10 ton plantaardige kaas produceren, waarvoor een geheel nieuwe productielijn wordt opgezet. Voor dit hoogwaardige product hebben ze in MULTIVAC een passende partner gevonden met een processing- en verpakkingslijn op maat. Zij leveren een totaaloplossing van het slicen, verpakken, controleren tot het etiketteren om...

Is vegan melk van tarwezemel straks mogelijk?

Is vegan melk van tarwezemel straks mogelijk?

Die vraag proberen Royal Koopmans en Carbohydrate Competence Centre (CCC) te beantwoorden in hun onderzoek naar clean label-toepassingen uit graan. Ze willen tarwezemelen gebruiken om plantaardige vlees- en melkproducten te maken.

Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever presenteert vandaag het nieuwe 'Future Foods' initiatief dat een gezonder en duurzamer wereldwijd voedselsysteem moet ondersteunen.