DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

Ingrediëntenverhandelaar Dutch Protein & Services (DP&S) voldoet als eerste bedrijf wereldwijd aan de Plant-Based Global Standard. Dit betekent dat ingrediënten vrij zijn producten van dierlijke oorsprong en niet in contact zijn geweest met dierlijke producten.

Het ‘Plant-based Global Standard’ kwaliteitsmanagementsysteem en certificeringsproces zijn ontwikkeld door BRCGS. Lloyds Register deed de audit bij DP&S. Producten die aan de voorwaarden voldoen, mogen een nieuw logo op de verpakkingen voeren. Dit biedt volgens DP&S de mogelijkheid om zich te onderscheiden in de groeimarkt van plantaardige producten. Chris Driessen, eigenaar van DP&S, is blij met de certificering. “Wetgeving voor plantaardige producten ontbreekt tot op heden, dus toen we hoorden dat BRC met deze nieuwe standaard kwam, hebben we ons direct aangemeld. Dit is een waardevolle aanvulling op BRC8 en onze andere certificeringen voor biologisch, halal en allergenenvrij voedsel. We weten allemaal hoe belangrijk veiligheid en vertrouwen zijn in onze sector. Daarom willen wij producenten en consumenten optimale zekerheid bieden. Wij vinden het belangrijk dat consumenten duidelijk en eerlijk worden voorgelicht. En dat ze krijgen wat de verpakking belooft. Daar gaat deze nieuwe standaard zeker aan bijdragen. Bovendien is dit ook voor onze klanten een mooie kans om zich profileren in de markt van vegetarische en veganistische producten.”

Bron: DP&S

Lees ook
Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start een crowdfunding. Onder de noemer ‘verdeelt de M...F... taart' geeft de producent van vleesvangers consumenten een kans om aandelen te kopen. Het bedrijf geeft voor het eerst aandelen uit voor individuele beleggers. Dit gebeurt via het crowdfunding platform Crowdcube.

Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent een nieuwe productielocatie in Nederland. Hiervoor gebruikt de Britse producent van vleesvervangers de productielocatie van Van Loon Group in Almere. Hiermee verhoogt Meatless Farm de productiecapaciteit met 25 procent.

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief. Eerder namen The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat dezelfde stap.