DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

Ingrediëntenverhandelaar Dutch Protein & Services (DP&S) voldoet als eerste bedrijf wereldwijd aan de Plant-Based Global Standard. Dit betekent dat ingrediënten vrij zijn producten van dierlijke oorsprong en niet in contact zijn geweest met dierlijke producten.

Het ‘Plant-based Global Standard’ kwaliteitsmanagementsysteem en certificeringsproces zijn ontwikkeld door BRCGS. Lloyds Register deed de audit bij DP&S. Producten die aan de voorwaarden voldoen, mogen een nieuw logo op de verpakkingen voeren. Dit biedt volgens DP&S de mogelijkheid om zich te onderscheiden in de groeimarkt van plantaardige producten. Chris Driessen, eigenaar van DP&S, is blij met de certificering. “Wetgeving voor plantaardige producten ontbreekt tot op heden, dus toen we hoorden dat BRC met deze nieuwe standaard kwam, hebben we ons direct aangemeld. Dit is een waardevolle aanvulling op BRC8 en onze andere certificeringen voor biologisch, halal en allergenenvrij voedsel. We weten allemaal hoe belangrijk veiligheid en vertrouwen zijn in onze sector. Daarom willen wij producenten en consumenten optimale zekerheid bieden. Wij vinden het belangrijk dat consumenten duidelijk en eerlijk worden voorgelicht. En dat ze krijgen wat de verpakking belooft. Daar gaat deze nieuwe standaard zeker aan bijdragen. Bovendien is dit ook voor onze klanten een mooie kans om zich profileren in de markt van vegetarische en veganistische producten.”

Bron: DP&S

Lees ook
Livekindly Collective breidt Raad van Bestuur uit

Livekindly Collective breidt Raad van Bestuur uit

Het plantaardige voedingsbedrijf Livekindly Collective heeft de Raad van Bestuur uitgebreid met zes nieuwe leden. Dit zijn Paul Polman, Suzy Amis Cameron, Barbara Kux, Shujun Li, Walter Robb en Gaby Sulzberger. Deze nieuwe leden beschikken allemaal over kennis op het gebied van duurzaamheid, voeding en de plantaardige markt.

Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

Het Deense bedrijf Naturli' produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. De afgelopen twee jaar werkten de productontwikkelaars aan plantaardig softijs. Het resultaat is 100 procent groen softijs.

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

De vleesvervangers van de Britse producent Meatless Farm moeten in de schappen van de Nederlandse supermarkten komen te liggen. Het bedrijf haalde eind 2020 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. Het nieuwe internationale hoofdkantoor staat in Amsterdam.