Dr. Schär opent fabriek glutenvrije pizza's

2 oktober 2015

Dr. Schär, producent van glutenvrije levensmiddelen,heeft een nieuwe fabriek voor diepvriespizza's geopend in het Italiaanse Borgo Valsugana.

In het nieuwe Dr. Schär Pizza Center kunnen per dag 4000 glutenvrije pizza’s geproduceerd worden, in twee productiecycli van 8 uur. Met deze centrale productiefaciliteit kan Schär tegemoet komen aan de groeiende vraag vanuit zowel de retail als de horeca.

De productiefaciliteit heeft een volume van 27.000 kubieke meter. Vorig jaar werd begonnen met de bouw van de nieuwe fabriek, inclusief opslagruimte voor grondstoffen en verpakkingsmaterialen. Sinds 1 oktober is de productielijn operationeel. Met de opening van de fabriek is een investering van 11 miljoen euro gemoeid.

"Met de opening van dit nieuwe Dr. Schär Pizza Center zetten wij een volgende stap in onze ontwikkeling en groei", zegt Hannes Berger, managing director van Dr. Schär. “De beslissing om de productie van diepvriespizza’s te centraliseren op één locatie zorgt ervoor dat we tegemoet blijven komen aan de groeiende vraag en eisen van de hedendaagse markt en concurrerend te blijven."

Lees ook:

Grote rol 5 genvariaties bij ontstaan coeliakie (21 april 2015)

EVMI achtergrond & analyse – Allergenen (Premium)

   

Altijd op de hoogte blijven?