Droogte zorgt nog niet voor problemen levensmiddelenindustrie

11 augustus 2022 Redactie Food
Foto: Pixabay

De hitte en de daarmee gepaard gaande droogte zorgt nog niet voor problemen bij de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) heeft hier nog geen signalen over ontvangen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Begin augustus kondigde de overheid aan dat Nederland kampt met aanhoudende droogte. “We zien al enkele weken dat het in Nederland steeds droger wordt”, zegt Michèle Blom (DG Rijkswaterstaat en voorzitter van het MTW) op de website van de Rijksoverheid. “Dat komt enerzijds door veel verdamping in ons eigen land en anderzijds door een zeer lage rivieraanvoer vanuit het buitenland. Waterschappen hebben dus al maatregelen getroffen om het water vast te houden en zo goed mogelijk te verdelen.”

De droogte heeft vooral gevolgen voor de landbouw en scheepsvaart. Denk bijvoorbeeld aan het niet kunnen sproeien van gewassen en belemmering van sommige vaarwegen. Dit kan voor problemen zorgen in de toelevering van grondstoffen en andere producten. Maar volgens FNLI ervaart de levensmiddelenindustrie nog geen problemen. Datzelfde geldt voor de brouwerijen, laat belangenvereniging Nederlandse Brouwers weten aan het Noordhollands Dagblad.

Bron: Noordhollands Dagblad

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?